Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Swan 45 passerer let en H-båd og en Italia 9.98, som det ses. Foto: Gilleleje Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Skipperen fra de tre første både i kapsejladsløbet måtte en tur på den store vægt for at få sin præmie udbetalt i henholdsvis rødvin, luksusøl og pilsnerøl fra stævnets hovedsponsor SuperBrugsen Gilleleje/Royal Unibrew. PR-foto
Kapsejlads

Swan 45 med 13 mand om bord tog igen sejr i Gilleleje Cup

Vinder af kapsejladsløbet blev endnu engang feltets sidst startende båd, ”Tarok VII”, den kendte Swan 45 fra Helsingør ført af Erik Berth. Sejladsen for 27 både var med omvendt start, så den langsommeste båd starter først og den hurtigste sidst.

Af Troels lykke |

I lørdags blev Gilleleje Cup 2019 sejlet for niende gang i træk. Dagen blev startet med morgenmad i Gilleleje Sejlklubs hyggelige klubhus og på terrassen udenfor for de godt 180 sejlere og officials.

Det fortæller Hans Henrik Jacobsen fra stævneudvalget i den nordsjællandske klub.

Udfordrende chikanebane

Med en østenvind på 4 – 8 m/sek. var der lagt en udfordrende chikanebane mellem Gilleleje og Hornbæk på 21,5 sømil eksklusiv krydstillæg.

Sejladsen foregik med omvendt start, så den langsommeste båd starter først og den hurtigste sidst. Dette giver en teoretisk mulighed for, at alle kommer i mål samtidig.

Der var i år tilmeldt 32 både, heraf 27 i kapsejladsløbet med målebrev og 5 både i turløbet.

Swan 45 først i mål

Vinder af kapsejladsløbet blev endnu engang feltets sidst startende båd, ”Tarok VII”, den kendte Swan 45 fra Helsingør ført af Erik Berth, som med 13 mand på siden i ens tøj tordnede hen over mållinjen i suveræn stil.

Meget længe lå den lokale Gilleleje H-båd ”Snehvide” forrest, men måtte på de sidste sømil se sig indhentet af flere af de langt støre både.

Nummer to blev ”Frække Frida", en Ylva fra KDY ført af Hans Klein, mens tredjepladsen gik til BB 10-meteren ”Slipstick” fra Helsingør ført af Michael Frank Hansen.

Turløbet blev i år vundet af ”XiXi”, en X-43 fra Gilleleje ført af Lars Abild. Lige efter fulgte ”Snøvsen”, en Maxi Fenix fra Gilleleje ført af Eric Lundquist, og nummer tre blev ”Xalina”, en X-382 fra Gilleleje ført af Michael Anthony.

Efter sejladsen var der moleøl samt præmieuddeling, som desværre måtte udsættes en god time grundet nogle meget kraftige tordenbyger, som synes sejladsen skulle slutte med bulder, brag og lysshow.

Gavmildhed fra SuperBrugsen Gilleleje/Royal Unibrew

Præmieuddelingen med de mange fine sponsorpræmier blev igen i år et tilløbsstykke, da skipperen fra de tre første både i kapsejladsløbet måtte en tur på den store vægt for at få sin præmie udbetalt i henholdsvis rødvin, luksusøl og pilsnerøl fra stævnets hovedsponsor SuperBrugsen Gilleleje/Royal Unibrew.

Turbådene blev også fint præmieret, ligesom der efterfølgende var lodtrækningspræmier til alle deltagende både.

Grillfest for 107 sejlere

Dagen blev afsluttet med en mega grillfest for 107 sejlere i Gilleleje Bådebyggebyggeris hyggelige hal, som til dagen var pyntet op med blandt andet spilere i loftet og store egetræsplanker som bar og loungeområde.

Der var stor ros til stævnet og ikke mindst den spændende og udfordrende bane, som blev sejlet.

Der var også en stor tak til stævneudvalget samt de rigtig mange frivillige, som endnu engang fik alt på både vand og land til at fungere.

content-loader
content-loader
content-loader