Gå til hoved-indhold
En masse frivillige brugte weekenden til at rydde op på Gilleleje Havn. Foto: Annette FentzHavne
En masse frivillige brugte weekenden til at rydde op på Gilleleje Havn. Foto: Annette Fentz

Efter stormen - Gilleleje rydder op

Weekenden er gået med at rydde op på Gilleleje Havn. Et samarbejde om retablering af Gilleleje Havn er sat i gang, og det bliver ikke billigt.

Af katrine bertelsen |

Annette Fentz fra Gilleleje Sejlklub skriver til minbaad.dk

Gilleleje Havn blev atter ramt af storm, men heldigvis uden tab af menneskeliv denne gang. Det er nok også det eneste positive man kan sige om denne storm. De materielle skader på havnen er formentlig de største nogensinde.

Mange bådejere har mistet deres både, som ligger knust på stranden eller er sunket i havnen. Gilleleje Havn har lidt stor skade på såvel moler som broanlægget. Roklubben forsvandt næsten i havet, faktisk forsvandt bådehuset med alle robåde og kajakker, som nu kan samles op i småstykker på stranden. Også sejlklubbens broer og slæbested måtte give efter for naturens kræfter, men heldigvis slap klubhuset stort set uskadt, så indtil videre har sejlklubben tilbudt ro- og kajakklubben husly.

Der pågår nu et enormt oprydningsarbejde og i den anledning skylder vi en stor tak til de fremmødte frivillige, der lørdag og søndag deltog på havnen.

Et samarbejde om retablering af Gilleleje Havn er allerede sat i gang mellem Havnen, Gilleleje Sejlklub og Ro- og Kajakklubben. Det kommer til at koste rigtig mange penge at komme tilbage til tidligere standard, så mange hoveder er lagt i blød for at finde ressourcer/finansiering til dette.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites