Gå til hoved-indhold
Havne
Bestyrelsen for den nye forening overtog siste år Bøgeskov Havn for en krone. Nu går det godt igen, kan journalist Katrine Bertelsen også fortælle. Hun var på besøg i år. Foto: Katrine Bertelsen

Bøgeskov Havn var i krise i 2018 men nu er gæstesejlerne vendt tilbage

Optimisme i Kalklandet ved Stenvs er steget efter gæstesejlerne, som er indtægtsgrundlaget til den daglige drift, er vendt tilbage i 2019. Og indenfor blot et år har frivillige fået havnen opgraderet, så fremtiden tegner lys.

Af Troels lykke |

Stevns Brand Fond har spyttet et par hundrede tusinde i projektet, og en arbejdsivrig bestyrelse har investeret mange arbejdstimer i Bøgeskov Havn på det nordlige Stevns i den sydlige del af Køge Bugt.

Det har bevirket, at gæstesejlerne, som er indtægtsgrundlaget til den daglige drift, i løbet af sommeren er begyndt at komme tilbage, og indenfor blot et år har man fået havnen så meget opgraderet, at fremtiden tegner lys.

- Budskabet er blevet spredt blandt sejlerne i løbet af sæsonen, og det har fået gæstesejlerne til at vende tilbage, da vi nu garanterer, at der er to meter i sejlrenden. Det giver indtægter og lige pludselig er vi inde i en positiv spiral igen. Vi har allerede nu en drift, der kan bære sig selv, og det vil sige, at vi har nået de umiddelbare mål, vi satte os for et år siden, siger Lars Honoré fra havnens bestyrelse til sn.dk.

Læs mere om havnen

Kilde. sn.dk

content-loader
content-loader
content-loader