Gå til hoved-indhold
Ida og Marie nørder meget med tekniske manøvre, men Peter Hansen mener allerede at de er som de skal være. Foto: Mick Anderson/SailingpixKapsejlads
Ida og Marie nørder meget med tekniske manøvre, men Peter Hansen mener allerede at de er som de skal være. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

49erFX-træner: Ida og Marie er bedst når det gælder

- De har en unik evne til at være kolde, når det gælder og så træner de mest, siger træner Peter Hansen. Og Marie Thusgaard er i øvrigt landets stærkeste Team Danmark-kvinde i kropshævninger.

 

Af Troels Lykke |

49er-landstræner, Peter Hansen fra Aarhus, siger om årsagen til Ida Marie Baad og Marie Thusgaards EM-sejr.

- De har igen vist, at de er kolde når det gælder. De kan bide tænderne sammen, når de får kniven for struben. Samtidig er de det mandskab, der træner mest i verden. De træner hele tiden, de tager tit alene ud i Aarhusbugten og nørder med manøvrerne. Begge har et teknisk niveau helt i verdenseliten, samtidig er de meget analytiske, men deres helt store styrke er deres gode samarbejde, de er dem af holdene, der har sejlet mest sammen, fordi de også har sejlet 29er sammen og vundet VM og det er glæden ved sejladsen, der er fundamentet for en guldmedalje i 2016, da vejen dertil ellers bliver for hård, siger træneren, der selv er tidligere verdenselite-sejler i 49eren.

Stærkeste Team Danmark-kvinde

21-årige Marie Thusgaard viste flere gange under EM, at hun er den stærkeste gast i feltet, i hvert fald kunne vi se, at deres gennaker kom først op, så de dermed passerede flere modstandere lige efter mærkerundingerne.

Marie Thusgaard er da også målt, som den stærkeste kvindelige Team Danmark-udøver herhjemme, blandt alle idrætsgrene, i disciplinen kropshævninger, hvor hun er den der kan hæve mest bly, samtidig med hun selv hæver sig i armene.

Peter Hansen var dog i tvivl om Marie Thusgaard nu var blevet overhalet i Team Danmark-testen af Laser Radial-sejleren Sarah Gunni fra Skovshoved Sejlklub.

Peter Hansen har også stor ros til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen og søstrene Schütt, der sluttede hhv. 4 og 7 ved EM.

- Det er også søstrenes Schütts fortjeneste at Ida og Marie er blevet så gode, for i takt med at de har rykket sig utroligt meget i år, så har de kunne presse Ida og Marie i træningen, siger Peter Hansen til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader