Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Finnjolle på glatis i Vallensbæk. Foto: Michael Staal
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Finnjollerne måtte bryde isen inden weekendens træningspas

I frostgrader troppede tolv trofaste Finnjollesejlere op i Vallensbæk og dystede på træningsbanen i flot sol. OL-sejler André Højen testede desuden mast og sejl i en lånt jolle.

Af Finnjolleklubben |

Efter at have fået tøet jollerne op og brudt en rende gennem nyisen var tolv seje Finnjollesejlere lørdag klar til to træningspas på det iskolde Øresund. 

Her satte de 3-5 m/s vind fra sydvest og strålende sol fra sydøst til syd rammerne om flere træningssejladser med tætte opgør og mærkerundiger.

Også OL-sejler André Højen trodsede havneisen og sejlede med blandt de øvrige deltagere i en lånt jolle for at teste sejl og mast, hvilket var en af grundene til det fine fremmøde. 

Mærkeudlægning fra jolle

Som en ægte formand var det netop Jens Kristian Andersen, der gik i spidsen for arrangementet og havde organiseret aktiviteten. 

Han stod selv for at lægge bundmærket ud, som til lejligheden var medbragt i jollen. Et klart bevis på, at kan organiseres meget god træning på vandet uden at gummibådene behøver at svære omkring sejlerne. 

På et godt valgt tidspunkt var det derfor også Jens Kristian, der kunne beordre kurs mod havn og frokost.

- Frokosten gav varmen tilbage og stillede den værste sult. Finnjollesejlere kan altid spise en småkage til – og må gerne, skriver Finnjollesejlerne selv efter træningspasset.

I mellemtiden var det blevet lidt smådiset omkring sejlerne, og sikkerheden i at sejle ud i tågen blev diskuteret. Heldigvis sås tegn på opklaring ude over vandet, så syv joller satte kurs mod det andet træningspas. For en sikkerheds skyld lagde sejlerne denne gang banen tættere på land, så det hurtigt var muligt at undslippe tågen.

Højen og Staal byttede jolle

I frokosten nåede André Højen og Michael Staal samtidig at bytte jolle, hvilket gjorde det muligt efterfølgende at diskutere forskellene mellem de to mest fremherskende tendenser for tiden:

Fantastica + ny HIT mast + WB Classic sejl
Devoti Classic + gammel Wilke mast + Bojsen Møller-sejl

De to sejlere var enige om, at det var let at mærke forskel på, hvordan jollerne sejlede. Fantastica + ny HIT mast var mere stiv og hård i reaktionerne og krævede mere arbejde. Det fuldstændig modsatte var Devoti Classic + gammel Wilke mast.

Farten? Begge kombinationer gik rigtig god fart på dagen, og spørgsmålet om jollevalg forbliver derfor åbent. Højen foretrækker Fantastica, mens Michael Staal glæder sig til at sejle sin egen jolle igen.

Kilde: Finnjolleklubben

content-loader
content-loader
content-loader