Gå til hoved-indhold
Tur
Jan Pedersen ses her i sin Yngling, der lørdag fik brug for at blive dækket til i regnen i Ballen Havn. Foto: Troels Lykke
Tur
Denne båd vi så i Ballen Havn i dag bruger også et billigt telt til at dække båden af. Foto: Troels Lykke

Solo-sejlads i Yngling fra Hadsund til Samsø Festival

56-årige Jan Pedersen købte for få år siden en Yngling til 7.000 kroner. Vi mødte igen sejleren til Samsø Festival. Da regnen satte ind kom et billigt telt i brug. Man behøver ikke bruge 20.000 kroner til at dække sin båd af, viser Hadsund-sejlerens telt.

Af Troels lykke |

Det er sommer og mange af os sejlere er på ferie til søs. I Ballen Havn på Samsø var der temmelig store sejl- og især motorbåde at se på, men en enkelt besøgende stak ud. 

Det var nemlig Jan Pedersen, der atter sejlede over 70 sømil fra Hadsund i Mariager Fjord og til Samsø.

- Jeg gav 7.000 kroner for Ynglingen for få år siden. Den er fin til at sejle tursejlads i, forklarer Jan Pedersen, der også gaster for familien Gerlach i en Drabant 24, der i år vandt overalt i Classic Fyn Rundt på DH.

Vi så ham i Ballen Havn, hvor han også var i en stor motorbåd, hvor han spiste morgenmad med sin gode ven, den tidligere H-bådsverdensmester Steffen Stegger.

- Jeg er rigtig glad for mit telt, der er over båden. Det er billigt og fungerer i regnen, forklarer sejleren, der nu har en uge tilbage at holde ferie i sin Yngling.

Jan Pedersen har også en lille motor til sin Yngling.

 

content-loader
content-loader
content-loader