Gå til hoved-indhold
Tur
Unge sejlere danser på broen i Ballen Havn. Fotos: Troels Lykke
Tur
Her i den hvide Boheme 10 meter har vi kilet os ind til broen.
Tur
Tur
Sejladsen til Ballen fra Juelsminde tog lidt over fire timer.
Tur
Tur
Tur

Vi sejler atter til lille, hyggelige Samsø festival med de store navne - perfekt for sejlerne

Jeg sejlede allerede båden fra Juelsminde og over til Ballen Havn lørdag for at få en plads mellem fire pæle. Det lykkedes, da jeg kunne klemme den 2,55 meter smalle Boheme 10 meter ind mellem to fastliggere. Onsdag 19. juli 23 starter Samsø festivalen og der er flere billetter.

Af Troels Lykke |

Jeg er forudsigelig, ligefrem kedelig vil nogle nok sige, men Samsø festivalen er lige mig. Ferien er i gang.

Musik, sol, strand og vand - lige midt i Danmark, skriver festivalen.

Det er omtrent 10. gang i træk jeg er med på festivalen i uge 29. Samsø er en romantisk ø, med god mad, et smukt sted med hvide strande og man møder mange sejlere og der er kun omtrent 7.500 besøgende, inklusiv hjælpere på festivalen. 

Du kommer med andre ord helt tæt på musiken. Javel, det er ikke Heartland, jeg også var på i år, hvor der er lækker mad, men den kan du få i Ballen havn, fx her på Café Böjen, hvor vi lige har fået en lækker brunch, mens vi sidder ud og kigger på den semi tætpakkede havn.

I dag ventes endnu flere både i havnen, efter stormen fra i går søndag er væk. men allerede nu ligger flere både i 5-6 række.

D.A.D, TV 2, KESI

Samsø festivalen er perfekt for sejlerne. Ballen Havn er hyggelig, dog er der mange motorsejlere, der spiller dårlig, høj musik til kl. 24, men hvad gør det når man tager på en festival med en masse fine navne, som TV 2, Helmig, Kesi, Swan Lee, D.A.D og mange flere bands. Det er ikke bare musik fra en dårlig byfest.

Husk din cykel med hvis du ikke vil gå de to kilomter nordpå fra Ballen til festivalen. Vi lejer cykler for 90 kr. om dagen.

Vi mødte sejlere, der har valgt at have deres båd tre uger i Ballen Havn, hvor man for en 10 meter båd giver 215 kroner i døgnet inklusiv el. Den 5. overnatninger er dog gratis. Det er ikke galt.

Fra onsdag vil det, ifølge yr.no, stoppe med at regne på Samsø, men temperaturen vil ikke snige sig op over 20 grader, men hvad gør det, hvis man bare tager lidt ekstra tøj på. 

Samsø festivalen starter. Håber vi ses.

Troels

Redaktør på minbaad.dk

Se musikprogrammet her på Samsø festivalen 2023

Billetter

content-loader
content-loader
content-loader