Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Dommeren i Viborg konkluderer, at den 53-årige mand ikke overtrådte loven, fordi han førte båden på "fuldt betryggende vis" - trods den høje promille.

Sejler i 8 meter sejlbåd i Silkeborg frikendt med promille på 2,07

Sejlere i en sejlbåd under 15 meter kan stadig med nogenlunde ro i maven drikke sig beruset og sejle en tur i en langsom og såkaldt »ikke-certifikatkrævende« båd. Såden er konklusionen efter en dom i Viborg byret.

Af Troels lykke |

Du kan slippe afsted med at sejle med en promille på 2,07, såden lyder konklusionen efter en opsigtsvækkende dom i byretten i Viborg torsdag, skriver JP, der citerer Midtjyllands Avis.

I byretten var en 53-årig mand tiltalt for spritsejlads. Den 30. juni 2018 blev han anholdt af politiet i sin otte meter lange sejlbåd på Remstrup Å i Silkeborg, hvor han blæste alkometeret for højt op.

En efterfølgende blodprøve viste en promille på 2,07.

Midt- og Vestjyllands Politi havde med sagen ønsket at udfordre lovgivningen for de langsomme både på under 15 meter, hvor sejlerne blot skal kunne føre båden på »fuldt betryggende vis«.

Dommeren: Båden blev ført på fuldt betryggende vis

Men dommeren endte med at konkludere, at den 53-årige mand ikke overtrådte loven, fordi han førte båden på "fuldt betryggende vis" - trods den høje promille.

Det var politiassistent Morten Kjær Andersen fra Midt- og Vestjyllands maritime politi, der stod for anholdelsen af den 53-årige mand. Han vidnede i retten og var ikke tilfreds med dommen.

»Vi må jo tage til efterretning, at der åbenbart skal en sejlerfejl til, for at en beruset sejler i de ikke-certifikatkrævende både kan dømmes for spiritussejlads,« siger Morten Kjær Andersen til Midtjyllands Avis.

Kilde Midtjyllands Avis og JP

content-loader
content-loader
content-loader