Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Kamp er klar til at trimme spiler for Sled, der ejes af en japaner, Takashi Okura, der sælger hudplejeprodukter og har et flyselskab. Japaneren styrer båden. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
I dag fredag var der træning for de 11 både. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Minbaad.dk er inviteret til TP52 VM af organisationen bag. VM starter søndag. Foto: En turist

Christian Kamp og Martin Kirketerp til VM i TP52 - minbaad.dk er på Mallorca

Søndag starter VM i TP52 i den fashionable rigmandshavn, Puerto Portals. 11 mandskaber er klar. Her får vi et kort interview med en af Danmarks mest hotte gaster overhovedet, Christian Kamp, der både har gastet for Prada og Artemis i America's Cup

Af Troels lykke |

Christian Kamp fra Horsens er 41 år, men hans bodyage er nok omkring de 28 år, er et kvalificeret gæt.

Fedtprocenten nærmer sig alkoholprocenten på champagnen, som sejlere og journalister tilbydes her fredag eftermiddag i Pouerto Portals, hvor superaychts er i vandet og Porscher spottes overalt.

Omkring mig her på havnen spottes de samme America's Cup-sejlere, som jeg så i Valencia i 2007, nu er de bare 12 år ældre. Her er en bunke erfaring.

Sejler på Sled - japaner styrer

Christian Kamp, der for en måned siden vandt VM i RC44 for Team Aqua i Marstrand, sejler også TP52 med det amerikanske hold, Sled.

Holdet håber på en podieplads ved VM i TP52, men det kan blive svært. De bedste hold har hidtil været Quantum, Platoon med Kirketerp, Azzurra og den tyrkiske overraskelse Provezza.

- Det er fair nok at sige at vi ikke er favoritter til at vinde VM i år, vi har i år fået en 5. og en 7. plads, men i maj lå vi til at vinde et stævne, indtil en mand på vores båd kom slemt til skade, så vi missede to sejladser, forklarer Christian Kamp.

Om hvorfor TP52-sejlads er så cool, siger den jyske sejler.

- Det er det bedste Grand-Prix-banesejlads for proffer at du kan sejle, det er højeste niveau i verden for enkeltskroget både, det er de bedste sejlere her, siger Christian Kamp. Se optakt her

Måling på topvant, rorvinkel og sejl filmes 

Mandskaberne griber også sejladsen videnskabeligt an.

- Vi måler på topvant, forstag, bagstag, og har indbyggede kameraer, der filmer sejlene hvert 10 sekund. Og går vi godt fx lige efter en start får vi digitaliseret billederne så vi har en idé om hvordan trimmet var, og hvordan rorvinkel og krængning var, da vi gik stærkt, så har vi et muligt set-up, siger Kamp, der skulle til analysemøde efter træning i dag, mens solen bagede ned over havnen på Mallorca.

Se vores korte interview med sejleren her:

content-loader
content-loader
content-loader