Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlklubber
Olav Storm og den hollandske fabrikant fra Holland var i højt humør i dag på Boat Show i Fredericia. Fotos: Mikkel Groth
Sejlklubber
Foto: Mikkel Groth
Sejlklubber
Nordeafonden har givet et kæmpe beløb til skolen. Foto: Mikkel Groth
Sejlklubber
Der er el-motor på bådene, hvor skruen kan sænkes elegant ned i vandet. Foto: Mikkel Groth

Ranum Efterskole køber 5 nye hollandske Aira 22ere

Ranmum Efterskole ved Limfjorden køber den hollandske båd, der blev nomineret til Euopean Yacht of the Year 2019. De 5 Aira 22ere skal bruges til tur- og kapsejlads. Båden kan sejles af seks personer, da cockpittet er kæmpestort. Båden har sænkekøl og el-motor

Af Troels lykke |

Ranum Efterskole ved Limfjorden havde det store smil fremme i dag ved Boat Show, hvor de kunne fortælle, at de har købt fem Aira 22ere, til hver 160.000 kroner. 

I prisen er også el-motor og hæve-sænkekøl.

- Vi har testet båden i Limfjorden ved Rørbjerg i 10 m/sek. i store bølger, her klarede båden sig godt med rebet storsejl. Vi havde også tænkt på at købe de dyrere J/70ere, men prisen spillede også ind. Samtidig mener vi, at Aira 22eren er bedre til tursejlads, og den kan sejles af seks personer, fortæller underviser Mich Johns til minbaad.dk, da vi møder ham på Boat Show.

Får hængestropper, gennaker og bovspryd

Her møder vi også forstander fra Ranum Efterskole, Olav Storm. 

- Båden bliver også med gennaker, hængestropper og bovspryd, så den kan bruges til kapsejlads. Bådene bliver udstyret med GPS og radio, forklarer forstanderen.

Ranum Efterskole har i forvejen 18 både til deres 130 elever, der kan vælge sejlads og tage bl.a. duelighedsbevis.

content-loader
content-loader
content-loader