Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
På ShipShapes gigantiske stand med udstyr blev der vist godt håndværk frem, der blev fulgt med stor interesse. Foto: Troels Lykke

God stemning på Boat Show trods 1.000 færre besøg søndag

I alt 14.756 besøgende var på Boat Show fra fredag til søndag. Især lørdag var der med 7.865 besøgende sort af mennesker, mens der i søndagens gode vejr var 1.000 færrre i forhold til 2017. Torsdag starter udstiling igen.

Af Troels lykke |

14.756 besøgte Boat Show på de tre første dage. Især lørdag var god, hvor 7.865 kom, mens der fredag var 50 flere, end der plejer. 

Men søndag kiggede kun 4.896 besøgende ind på udstillingen i Fredericia, kunne vi høre, da dørene lukkede klokken 17 søndag. 

- Det er 1.000 færre om søndagen end for to år siden, det kom da lige bag på mig, fortalte udstillingschef Lars Søndergaard til minbaad.dk.

Ingen sammenhæng med fritidsmesse

At det lavere besøgsantal skulle have en sammenhæng med Fritidsmessen Ferie for Alle i Herning, afviser udstillingschefen dog.

Ferie for Alle kører nemlig hvert år samtidig med Boat Shows første weekend. Den sluttede søndag den 24. februar.

Men det gode vejr kan være en forklaring på, at folk hellere ville nyde det virkelig flotte vejr over Danmark, der var søndag. 

I 2017 var der 31.553 besøgende over de syv udstillingsdage, hvilket var det højeste siden 2009. Nu er der torsdag, fredag, lørdag og søndag til at overgå besøgstallet for to år siden.

Hanse 348 solgt til Bogense

Men uanset besøgstal var stemningen og købelysten i top weekenden igennem, beretter udstillerne i en pressemeddelelse fra Messe C:

- Allerede første dag, fredag, solgte vi efter kort tid en Hanse 348-sejlbåd til en køber fra Bogense – så var stilen ligesom lagt an, fortæller Henrik Reese fra Reese Marin i Aabenraa.

Han forventer også at afslutte salget af en Targa 30.1 Black Line motorbåd torsdag, når anden halvleg af Boat Show starter – og der er også tre meget seriøse prøvesejladser af Danmarkspremieren Marex 360 Cabriolet Cruiser i kalenderen.

- Vi har i det hele taget fået nogle super kontakter. Fredericia er altid god for os, og det er også derfor, vi kommer med så stort et setup, påpeger Henrik Reese, som har 50 års-jubilæum i branchen næste år. 

Han vurderer, at 40-45 procent af Reese Marins nybåds-salg sker på bådudstillinger eller i kølvandet på bådudstillinger.

Siim Båd & Motor solgte motorbåd i fredags

Også Siim Båd & Motor A/S fik en flyvende start på Boat Show, da de kort før lukketid fredag kunne lange en Flipper 800 DC til cirka 700.000 kroner over disken.

Danmarkspremieren Flipper 900 ST til 1,35 millioner kroner venter midtjyderne også at have solgt, inden udstillingen er slut.

- Folk virker meget beslutsomme i år. Det spiller også ind, at der er vækst i branchen, så hvis man venter for længe, så når man måske ikke at få sin båd, inden sæsonen starter, fortæller Jacob Siim.

Han tilføjer, at det er lidt dyrere både, der kigges efter i år.

- Jeg tror, at efter den fantastiske sommer fik mange virkelig brugt deres båd. Og så er det, man begynder at drømme om noget større. Vi har i al fald rigtig mange leads med hjem, hvor vi skal kigge på byttebåde etc., så interessen er kæmpestor, konstaterer en tilfreds Jacob Siim.

Udstillingstider på Boat Show

Torsdag den 28. februar          Kl. 12 – 18
Fredag den 1. marts                 Kl. 12 – 20
Lørdag den 2. marts                 Kl. 10 – 17
Søndag den 3. marts                Kl. 10 – 17

content-loader
content-loader
content-loader