Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejler Cille Rosentoft har nedskrevet sine tanker om den tid, der fik så stor betydning under familiens to år lange sejlads. Foto: Cille Rosentoft
Kort Nyt
Familien sejlede til fra København og til Caribien og tilbage igen i en Bianca 420.

Tiden tæller - Cille har skrevet bog om hjemkomsten til hverdagens stress

Jagten på tid er netop det, der i disse år får flere familier til at sætte kurs mod varme himmelstrøg. Langturssejler Cille Rosentoft sætter i en ny bog ord på, hvordan tiden kan tilbageerobres - også efter at snorkelturene er udskiftet med forældremøder.

Af Sara Sulkjær |

Hvad gør man, når man sidder fast i dagligdagens hamsterhjul, og der aldrig er tid nok?

Familien Rosentoft hoppede af ræset og kastede sig ud i et gigantisk eventyr på verdenshavene, som mor Cille løbende har blogget om her på Minbaad.dk.

Tag tiden tilbage

I Danmark kørte hverdagen ellers afsted for Cille og Christian Rosentoft. De havde fuldtidsjobs, en nyrenoveret lejlighed, bil, fritidsaktiviteter og tre børn: Gustav, Bertram og Liva. Men hverken forældre eller børn følte, at de havde kontrol over tiden. 

Tiden tæller – om at turde tage stilling, handle og forandre er derfor fortællingen om et stort og anderledes eksperiment. Om at tage tiden tilbage. Og om at prioritere sig selv og familien. 

To års sejlads i Caribien dannede rammerne for første del af eksperimentet, mens resultatet efterfølgende skulle vise sig i det kolde nord, hvor familien Rosentoft efter at have krydset Atlanten har opbygget en ny og anderledes tilværelse herhjemme i Danmark. 

- Jeg ved ikke, hvad der er bedst. Men det er i hvert fald meget anderledes at skulle skynde sig, fortæller otteårige Liva efter hjemkomsten.

Alle kan gøre det

For eksperimentet lykkedes. Familien Rosentoft lærte at prioritere sin tid. Det betyder ikke, at de ikke har travlt engang imellem, men travlhed er ikke længere farligt. Travlheden er okay, når bare man selv vælger den til. 

- Det er ikke blevet mere tid til rådighed, men vi er blevet bevidste om tiden på en helt ny måde, fortæller Cille Rosentoft.

Hun slutter bogen med otte gode råd til alle, der drømmer om at få mere tid i hverdagen. Råd, der kan inspirere til at tage skridtet – ikke nødvendigvis til at rejse ud i verden, men til at lægge sit liv om, så man får mere tid til det, der er vigtigt.

Familien Rosentofts budskab er klart: Alle kan ændre på deres hverdag. Man skal bare turde.

Cille Bindslev Rosentoft er cand.mag., forfatter og foredragsholder. Hun er gift med Chris­tian. Sammen har de børnene Gustav, Bertram, Liva og Sylvester; sidstnævnte kom til på turen rundt i Caribien. 

Fakta om bogen:
Titel: Tiden tæller – om at turde tage stilling, handle og forandre
Forfatter: Cille Bindslev Rosentoft
Sider: 160
Design: Illustreret i farver, hæftet m. flapper
Pris: 269,00 kr. (vejl.)
Udkommer: 11. februar 2019

Se desuden familien i 21 Søndag på DR1 den 17. februar. 

content-loader
content-loader
content-loader