Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Rindom efter VM-guld i Japan: Vild og uvirkelig følelse

- Ved topmærket er jeg pludselig næstsidst, uden jeg helt forstår hvorfor. Det hele vender så på andet opkryds, hvor jeg går modsat feltet og får et kæmpe tryk. Det er nok det vildeste comeback, jeg har oplevet, fortæller Anne-Marie Rindom nu fra Japan.

Af Troels lykke |

Anne-Marie Rindom har onsdag føjet VM-guld til sin i forvejen imponerende sejrsrække i 2019. Danskeren afgjorde VM-slaget til egen fordel allerede før sidste sejlads.   

Anne-Marie Rindom er verdensmester i Laser Radial for anden gang i karrieren, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Onsdag morgen dansk tid sejlede hun guldet i hus allerede i næstsidste sejlads. Her krydsede hun målstregen på en sjetteplads, og da alle de nærmeste forfølgere samtidig fejlede, var sagen afgjort – uanset udfaldet af sidste sejlads.

"Det er en helt vild følelse. Og lidt uvirkelig fordi jeg havde en masse modgang de første dage. Men det er bare gået bedre og bedre gennem stævnet," fortæller den nykårede verdensmester fra VM-havnen i Sakaiminato, Japan.

"Jeg havde faktisk en god fornemmelse inden start i dag, fordi jeg vidste, jeg ville have større fordel end mine konkurrenter af den ekstra fratrækker, der blev udløst. Så min strategi var at sejle så langt fremme som muligt uden at lave store fejl."

"Men ved topmærket er jeg pludselig næstsidst, uden jeg helt forstår hvorfor. Det hele vender så på andet opkryds, hvor jeg går modsat feltet og får et kæmpe tryk. Det er nok det vildeste comeback, jeg har oplevet – og lidt heldigt, men held hører også med i sejlsport," forklarer Rindom om første – og afgørende – sejlads på finaledagen.

Vendepunkt på dag tre
Nøglen til VM-titlen var dag tre. Dagen forinden blev hun taget for tyvstart. Og dag tre begyndte med en knækket rorpindsforlænger i første sejlads – og en 28. plads som resultat. Alt vendte rundt i de næste to sejladser, hvor hun med placeringer som 1 og 4 genfandt troen på et godt resultat.   

"Det var sygt vigtigt. Jeg sluttede dagen med en god følelse. Og jeg vidste, at jeg ikke havde sejlet dårligt, jeg havde bare været uheldig."

Herefter fulgte yderligere seks sejladser i finaleserien – med Rindom som feltets klart bedste, hvilket banede vejen for VM-triumfen, hvor hun slutter med et gigantisk forspring på 36 point ned til sølvvinder Marit Bouwmeester (HOL), viser resultatlisten

Sportschef: Fantastisk præstation
VM-afslutningen blev således en tro kopi af sidste dag ved EM i maj, hvor Rindom ligeledes afgjorde titelræset til egen fordel allerede i næstsidste sejlads.

"Det er en fantastisk præstation," siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, om VM-titlen.

"Anne-Marie er lige nu et sted i sin karriere, hvor alt går op i en højere enhed. Hun har fart i båden, hun finder de rigtige steder på banen gang på gang, og hun rammer hele tiden det rigtige spændingsniveau."

"Det bedste eksempel på hendes styrke ser vi, da hun får en tyvstart og dernæst en knækket rorpindsforlænger. Det er tung modgang, men det formår hun at lægge bag sig med det samme. Og fra fjerde sejlads og frem er hun i en liga helt for sig selv," siger Thomas Jacobsen.

2019 - et jubelår
Anne-Marie Rindom blev første gang verdensmester i 2015. Siden vandt hun OL-bronze i 2016. I 2018 hentede hun bronze ved VM i Aarhus.

2019 indledte hun med en fjerdeplads ved World Cup Miami – og siden da har konkurrenterne reelt kun set ryggen af hende.

Først vandt hun Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca, fulgt op af guld ved World Cup Genoa. I maj sikrede hun sig karrierens første EM-guld – og nu kan hun også skrive verdensmester 2019 på visitkortet.

Med både EM- og nu to gange VM-guld understreger hun sin status som dette årtis mest vindende danske sejler i OL-klasserne.  

Hendes store, langsigtede mål er OL i Tokyo 2020. Danmark er kvalificeret som nation i Laser Radial, men den personlige OL-udtagelse bliver først afgjort i begyndelsen af det nye år.

Anne-Marie Rindom vender hjem som nykåret verdensmester sent torsdag aften i Billund Lufthavn. 

Se video med Anne-Marie før hun tog på vandet i dag

content-loader
content-loader
content-loader