Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dansk VM-guld i en OL-klasse er ikke hverdag i dansk sejlsport. Her ses Anne-Marie Rindom, der tangerer til at blive årets sejler i hele verden i 2019. Foto: Junichi Hirai/Bulkhead

BREAKING fra Japan - Anne-Marie Rindom vinder VM i Laser Radial - igen

Sidst vandt den 28-årige Horsens-sejler VM i 2015. Nu gør Danmarks pt. største sejlernavn det igen, efter hun i dag leverede en 6. plads i første sejlads, mens hendes konkurrenter sejlede tunge placeringer hjem. Tidligere i år vandt Anne-Marie Rindom også EM i Laser Radial.

Af Troels lykke |

Med en 6'er i første sejlads ved Laser Radial-VM, onsdag morgen (dansk tid) - samtidig med, at alle forfølgerne fik tunge resultater, især tykeren Ecem, der lå lige efter. Men hun satte en 52. plads ind.

Nu var finnen Tuula Tenkanen og amerikaneren Charlotte Rose de nærmeste konkurrenter, men uden chance for at indhente danskeren.

I den afsluttende sejlads tog østjyden det med ro. Rindom lå hele tiden i slipstrømmen af de forreste både og sejlede i mål på en 15.-plads, viser resultatlisten.

Anne-Marie Rindom vinder VM i Sakaiminato på trods af, at hun i stævnet også havde en tyvstart og en knækket rorpind, der gjorde at hun ikke kunne hænge optimalt i en sejlads, hvilket er livsvigtigt i den lette Laser Radial.

Vandt også EM i år

Europamester og nu også verdensmester, det viser at  Anne-Marie Rindom er én af dansk idræts absolut største profiler i 2019.

Dansk verdensmester i Laser Radial - året før OL sejles i Japan, betyder at Rindom er blandt OL-guldfavoritterne næste år.

content-loader
content-loader
content-loader