Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danske sejlere fra forskellige både ses her på Gran Canaria i den her uge. Privatfoto
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
De tre danske vikinger Henrik, Flemming og Niels er klar på Scarlet Oyster 48.
Kapsejlads
Danske Vera, en Hallberg Rassy 48 er med.
Kapsejlads

Danske vikinger klar til Atlanten søndag - og en masse andre danskere

Stemningen er spændt på Gran Canaria, når starten for danskerne går i dag søndag middag. Der forventes 7 til 10 m/sek. på startlinjen. 2.800 sømil venter i sejladsen ARC fra Gran Canaria til St. Lucia i Caribien.

Af Troels lykke |

- Nu nærmer sig dagen hvor vi tager afsted over Atlanten i ARC. Den direkte distance er 2800 sømil, 5.200 kilometer og cirka 20 dage. Vi tager afsted 24 november kl 12:30 UTC tid og forventer at ankomme omkring den 14 december, plus minus et et par dage, fortæller Jens Almdal, der sejler på en Hallberg-Rassy 48er, Vera, som man kan følge på facebook her.

Se frisk briefing her fra Vera-båden her til morgen

De tre Vikinger fra Øresundsområdet. Henrik Linde, Flemming Christiansen og Niels Christiansen skal også sejle på en 48 fods båd, nemlig en Scarlet Oyster 48, der lige har fået udskiftet fald, men de fik også booket plads til foredrag i Palma på Gran Canaria før den lange tur.

Fald skiftet ud

De tre sejlere skrev forleden:

- Så fløj onsdagen væk. Der var hårdt program fra tidlig morgen til efter midnat. Checkede først udeståender på båden. Skipper og co-skipper brugte det meste af dagen på at få udskiftet diverse fald mv. Vi fik frit lejde og fik booket pladser til nogle fantastiske foredrag om “Rute og vejrinfo”, “Stjernehimlen” med mere. Pt. ser vejrsystemerne stabile ud. Og hvis det fortsætter tyder det på at den store spiler smutter i top på bagbord halse. Efter et par dages sejlads bommer vi og snupper resten af rejsen på i alt 2.800 sømil. Det lyder nemt ... i teorien.

Ejer fra Londen var klar til udklædningsfest for 1.000 sejlere

- Ejer af båden blev fløjet ind fra London for at være med til at få de sidste detaljer på plads. Meget kompetent sejler og organisator. Om aftenen var der udklædningsparty med temaet “Once upon a time”. Efter utallige møder, diskussioner og drøftelser blev det aftalt - meget overraskende - at temaet for vores båd blev “The Danish Vikings”. Vi skaffede hjelme, sækkelærred etc. til alle på båden. Startede med drinks på båden, røg videre til ARC sundowner og sluttede aftenen af med et brag af en fest med mere end 1.000 festudklædte deltagere, fortæller de tre sejlere, som du kan følge her

Her kan du se trioen træne spilerbomninger i havenen.

Bådene i ARC følges her:  www.worldcruising.com/arc/arc/eventfleetviewer.asp

content-loader
content-loader
content-loader