Gå til hoved-indhold
Tur
2800 sømil. Lidt over 200 både sejler ARC lige nu.
Tur
Vera på 45 fod.
Tur

Hallberg-Rassy 45 Vera bruger motor over Atlanten i ARC-sejlads

Vi har sejlet for motor det meste af dagen, men nu er vinden kommet med over 7 knob, så vi kan sejle for sejl, sådan skriver Vera-skipper Almdal. Gaster havde også fisk på krogen, men begge hoppede af. Start gik på Gran Canaria mod Caribien i søndags.

Af Troels lykke |

Update den 27. november fra Hallberg-Rassy 45-skipper Jens Almdal fra Rungsted i ARC-sejladsen, der startede i søndags på Gran Canaria mod St. Lucia i Caribien, en tur på 2.800 sømil.

Lige nu sejler båden 4,6 knob langs Afrikas kyst og holdet mangler 2.199 sømil til Caribien. Se her hvor båden er

Jens Almdal skriver 27.11.19 på bådens fb-side:

- Den manglende vind, har ikke påvirket det gode humør ombord. Dagen er blevet brugt på at hækle, spille bagammon og flyve med drone - selvfølgelig i selskab med kaffe og lidt sødt til ganen.

Havskildpadde svømmede rundt

I kan selv gætte på, hvem der har beskæftiget sig med hvad. Dagen peakede, da vi af to omgange så en havskildpadde svømme rundt i havets overflade, og da omkring 15 atlantisk plettede delfiner sprang omkring stævnen i 20 minutters tid.

Vi håber vores nye venner snart kommer igen. Andre havdyr er også blevet spottet i havets overflade, især søløverne Claus, Jens og Joachim nød godt af at blive afkølet i det 23 grader varme vand. Aftenen byder på thaimad og forhåbentlig en masse stjernekiggeri.

Update 28. november - båd for motor

Vi har stillet uret 1 time tilbage, da vi er langt over 15 breddegrad hvor man skifter fra UTC (Universal Time Coordinated) tid til næste tidszone. Gran Canaria bruger UTC, da det er lettest for samhandelen med resten af Europa, fortæller Jens Almdal.

Vi har sejlet for motor det meste af dagen, men nu er vinden kommet med over 7 knob, så vi kan sejle for sejl.

Rorsmand Henrik (Jørgensen, red.) havde morgenvagten sammen med Emilie, som bagte vafler med Nutella til os alle - hvor heldig kan man være.

Før frokost var der badetur og kvinderne holdte skønhedsklinik med scrubcreme fra køleskabet og kaffegrums iblandet olivenolie.

For os andre lignede de små grissebasser, der legede i mudderbad, men de var glade og grinede sammen.

Claus fløj over dækket - fisk hoppede af

Dagens højdepunkt var, da der kom vind igen og sejlene blev sat. Eller var det da aftenkaffen lige var blevet serveret og fiskehjulet på Claus nye fiskestang gav lyde fra sig?

Claus fløj over dækket - på med fiskebæltet, stangen ned i bæltet og samtidig så vi en stor guldmakrel springe op af havet. Claus begyndte at trække den ind, men desværre hoppede den af.

Samtidig var der hug på Kirstens stang; en endnu større guldmakrel sprang op af vandet og flåede så hårdt i linen, at der kom overløb og den røg af. Surt, men fed oplevelse, og næste gang kommer de ind.

content-loader
content-loader
content-loader