Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-99'er feltet bliver stort til Palby Fyn Cup. PR-foto.

X-99-klassen gentager succesen - slår Palby Fyn Cup og uofficielt DM sammen

Sidste år kombinerede X-99-klubben Palby Fyn Cup med deres uofficielle Danmarksmesterskab, hvilket blev en succes, og derfor gentager de det i år. X-99'erne får egen bro i Bogense Havn, og det styrker fællesskabet i klassen, fortæller formand for X-99'erne, Morten Vinther.

Af Maria Ravn Jürgensen |

- Selv om der er et par af de sejlere, som deltog sidste år, der har valgt at sælge båden, er der kommet nye til, fortæller Morten Vinther, formand for den danske X-99-klub.

Han oplyser, at der allerede kort tid efter sidste års sejlads, kom de første tilkendegivelser på både, som ville deltage i år.

- Det er derfor en fornøjelse at se, at der allerede er tilmeldt 19 X-99'ere. Vi vil dog gerne slå sidste års rekord på 24 både, og vi håber, at det lykkes, når nu bådene kommer i vandet her omkring påske, fortæller han.

Liv og sammenhold

Sidste år oplevede klubben stor opbakning fra Palby Fyn Cups stævneledelse, og der var således ryddet en bro kun til X-99'ere.

- Det gjorde, at man kunne nå at tale med rigtig mange af de andre deltagere, og lure detaljer af på deres både. Vi er blevet lovet, at det samme sker igen i år, siger Morten Vinther.

Torsdag aften vil der blive arrangeret fællesspisning, og der er således lagt op til en af årets største begivenheder for sejlerne.

- Jeg kan kun anbefale andre klasser at gøre det samme, hvis de vil skabe lidt liv og sammenhold i deres klasser, afslutter Morten Vinther.

content-loader
content-loader
content-loader