Gå til hoved-indhold
Store både
Der foreligger ikke mange oplysninger på yachten, der er registreret første gang i 2014. Foto: Søholm Yacht Service
Store både
Branden opstod inden, at båden blev parkeret hos Søholm Yacht Service. Foto: Søholm Yacht Service
Store både
Begge motorer har en ZF 2.000 gearkasse. Foto: Søholm Yacht Service
Store både
Kahytterne ombord vurderes umiddelbart til at være i fin stand. Foto: Søholm Yacht Service
Store både

64-fods yacht kommer på auktion i fogedretten til marts

I flere år har ejeren ikke betalt for sin opbevaringsplads hos Søholm Yacht Service, der nu har mistet tålmodigheden. Med en brandskade ombord kan båden betragtes som et ægte håndværkertilbud.

Af Sara Sulkjær |

Søholm Yacht Services arealer i Sønderjylland står en 64 fod lang Elegance. Her har den stået de sidste fire-fem år - og det uden at ejeren har betalt en krone for det. 

Gentagne gange har sejleren ellers lovet, at pengene var på trapperne. Alligevel har medarbejderne hos værftet måttet kigge langt efter en indbetaling fra motorbådsejeren.

- Vi opbevarer båden, men modtager ikke penge for det, så det er os, der taber. Når tiden går, uden at der sker noget, taber man på et tidspunkt tålmodigheden, forklarer Susanne Bertram til motorbaadsnyt.dk.

Et godt håndværkertilbud

Derfor sættes den store yacht nu på auktion i fogedretten i Kolding den 7. marts kl. 19.00, hvor alle interesserede er velkomne til at afgive et bud:

- Det er et godt håndværkertilbud. Drømmer du om at have en større båd, og har du lyst til at bruge tid på projektet, skal du betragte det som en fin mulighed, forklarer Bertram. 

Hvor stort et arbejde, der præcis venter den kommende ejer, er vanskeligt at vurdere. Inden yachten bliver klar til nye oplevelser på vandet, venter nemlig flere timer i arbejdshandskerne efter en større brand:

- Igen er det kun rygter, men jeg har fået at vide, at én ombord har været ved at lave friture, og så er det et øjebliks uopmærksomhed, der har ført til branden og skaderne i pantryet, salonen og på flybridgen, forklarer Søholm-medarbejderen.

Siden har ejeren ført en hård og endnu ikke afsluttet kamp mod sit forsikringsselskab for at få udbetalt en forsikringssum, der blandt andet skulle gå til betalingen af havnepladsen hos værftet.  

Motorer virker - måske

Men nu er tålmodigheden sluppet op, og en ny ejer kan derfor om få måneder gå ombord på den over 20 meter lange yacht:

- Når du kommer ned i sovekabinerne, er der beskidt og lugter, men ellers ser der faktisk utrolig fint ud. Det samme gælder for motorerne, som ikke har været under vand, forklarer Bertram, der dog ikke kan love, at de to Man-motorer fra 2005 er funktionsdygtige.

Den kommende ejer må foruden budsummen forvente at betale et beløb på 204.220,00 kr., der blandt andet skal dække Søholm Yacht Services udgifter. 

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om yachten, kan Søholm Yacht Service kontaktes på tlf. 29 45 06 73.

Opdateret d. 6/3: Auktionen er aflyst
 

content-loader
content-loader
content-loader