Gå til hoved-indhold
Livet ligger og venter på sin nye ejer i Vestindien på St. Lucia. Foto: Mikkel SynnestvedtUdstyr
Livet ligger og venter på sin nye ejer i Vestindien på St. Lucia. Foto: Mikkel Synnestvedt

Auktion over 72-fods topsejls-skonnert i stål - og den er billig

Nu kan du få opfyldt drømmen om en jordomsejler til en fornuftig pris. Stålskonnerten Livet er til salg, og hun ligger lige nu i Vestindien.

Af katrine bertelsen |

”Livet” er en bluewater sailor Zephyrus 72 topsejlsskonnert i stål. Vurderingsprisen er sat til 595.000 kr, men da den er sat til salg på en auktion, kan prisen godt blive lavere.

Båden ligger lige nu på St Lucia i Vestindien og sælges grundet særlige omstændigheder. ”Livet” har været godkendt af skibstilsynet til sejlads med passagerer som projektskib, men er nu registreret som fritidsskib. Skal skibet tilbage som projektskib kræves hovedsyn.

Det er Yachtbroker der står for salget. Du kan læse mere om båden og se flere fotos her.

”Livet” er rigget som en topsejls-skonnert og fører i normalt vejr ca. 200 m2 sejl. Der findes kun et spil om bord, der primært bruges som ankerspil, alt andet hejses ved muskelkraft med hjælp af diverse taljer og blokke.

Hun er derfor at betragte som et gammeldags rigget skib med en moderne udrustning. Udover sejlads hun også velegnet som husbåd.

Det får du – for en slik

Under dæk er skibet opdelt i flere sektioner. Forrest i skibet er en forkahyt med fire køjer, toilet og bad. Midtskibs er der to kahytter, den ene med halvandenmands køje, den anden med en enkelt køje.

Herefter følger salonen, der er udstyret med spiseplads til 10 personer, to gæstekøjer, og stuverum til alt provianten. Salonen er åben imod kabyssen. En kort gang i forbindelse med salon og kabys huser skibets varmekilde, en reflex diesel ovn. I samme gang findes skibets elektronikcenter, hvorfra generator kan startes, 220 volt betjenes og 24 volts systemet overvåges.

Agterude finder man, via endnu et gangareal, skippers salon samt kahyt, med tilhørende søkøje og toilet. Skibets maskinrum ligger under styrehuset med tilgang fra samme eller fra kabyssen.

Vandtætte branddøre adskiller agterskib fra forskib. Maskinrummet er beskyttet med et Inergen brandanlæg. Hele skibet er beskyttet med et brandalarm-system samt bundvandsalarmer, der alt sammen kan kontrolleres/styres fra skibets styrehus.

Separeret fra øvrig kahytsområde findes forrest skibets ankerbrønd og agter et større stuverum med mulighed for opsætning af blandt andet vaskemaskine. Nye batterier til motor og instrumenter er installeret i november 2013.

For to år siden blev fribord og dæk sandblæst, primet og malet. Skibet fremstår lidt slidt, men kan med lidt knofedt blive flot igen. Alt i alt, rigtig meget båd for pengene.

Fakta om bluewater sailor Zephyrus 72 stål topsejlsskonnert:

  • Årgang:           1985, bygget i Danmark
  • Længde:         21,33 m.        
  • Bredde:          4,46 m.
  • Dybgang:        3,48 m.
  • Deplacement:  25000 kg.
  • Skrog:             Stål
  • Motor:             Fiat Iveco
  • Motor HK:      125
  • Brændstof:     Diesel
  • Ligger i:          St Lucia Vestindien, St Lucia

Vurderingspris: 595.000 kr

content-loader
content-loader
content-loader