Gå til hoved-indhold
Store både
Store både

Krydstogtskib kaldte mayday i stormvejr - samtlige motorer var gået ud

Først 100 meter fra de farlige skær i Norskehavet lykkedes det besætningen på Viking Sky at kaste anker. 479 personer blev evakueret med helikopter. Skibet er nu slæbt i havn.

Af Sara Sulkjær |

Et afslappende krydstogt blev i weekenden forvandlet til et mareridt for 1373 personer ombord på skibet Viking Sky. Det skriver Danmarks Radio.

'Mayday, mayday, mayday' lød det lørdag kl. 14.00 fra kommandobroen, da det 228 meter lange krydstogtskibs fire motorer var gået ud.

Redningsbåde vendte om

I en storm, omgivet af høje bølger og skarpe klippeskær i Norskehavet, var det et faretruende scenarie, besætningen på skibet kunne beskrive over radioen.

Redningsbåde blev derfor straks sendt mod stedet, men måtte forgæves vende retur i det voldsomme vejr.

I stedet satte helikoptere kurs mod det nødstedte skib, hvorfra de i løbet af lørdagen samt dele af søndagen evakuerede 479 passagerer, inden det søndag blev muligt at starte tre af de fire motorer og slæbe skibet og de ombordværende i havn i Molde.

Det kunne meget vel være gået langt værre for besætning og passagerer. Først 100 meter fra land lykkedes det nemlig de ansatte på Viking Sky at sætte ankeret og dermed forhindre skibet i at drive mod de livsfarlige klippeskær.

Beha havde gjort det samme

En skræmmende oplevelse for kaptajnen, mener den erfarne sejler Mikkel Beha Erichsen, der for et halvt år siden med sin hustru Marian sejlede i akkurat samme område. 

Dengang lagde sejlerparret nøje planer for, hvordan de ville agere, hvis motoren pludselig satte ud nær kysten. Et anker var den bedste løsning, nåede sejlerne frem til - en plan, som også viste sig at blive krydstogtskibets redning.

- Det var virkelig nervepirrende. Jeg stod med sommerfugle i maven, da jeg sejlede rundt om det område. Jeg tænkte: ”Uha!”, fortæller Mikkel Beha efter weekendens redningsaktion til TV2.

Se optagelser fra The Guardian i videoen herover.

Kilder: DR og TV2

content-loader
content-loader
content-loader