Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Verdens største krydstogtskib Symphony of the Seas tager 6.680 passagerer

Det største krydstogtskib i verden er Symphony of the Seas. Det vejer 228.081 tons, og den fylder ikke mindre end fire fodboldbaner. Symphony of the Seas er 361,01 meter lang Om bord er basketballbane i fuld størrelse, skøjtebane og to klatrevægge på 43 meter.

Af Troels lykke |

Man må i den grad sige at krydstogtskibe bliver stadig mere og mere populære som ferieform. Og det kan også se på krydstogtskibene som bliver større og større, og stadig mere teknologisk avancerede, lyder det i en pressemeddelelse.

Det største krydstogtskib i verden er Symphony of the Seas, og det vejer 228.081 tons, og den fylder ikke mindre end fire fodboldbaner.

Symphony of the Seas måler 361,01 meter (1.184,42 ft). Dette imponerende krydstogtskib kan medbringe op til 5.518 gæster i dobbeltværelser. Hun kan rumme op til 6.680 passagerer med fuld kapacitet, og skibet byder på ikke færre end 2.759 kahytter, og det er bestemt ikke meget billigt her.

Bygget af 500.000 stykker

Det har været noget af en opgave at bygge Symphony of the Seas – skibet består nemlig af 500.000 individuelle stykker, hvilket er mere end 27 gange mere end de dele, der blev brugt til at samle Eiffeltårnet.

Der er i alt 18 dæk på skibet, hvoraf 11 har balkoner. Og hvis du er vild med at bade, vil du bestemt ikke blive skuffet. På Symphony of the Seas finder du nemlig ikke mindre end 23 pools og selvfølgelig jacuzzier.

Harmony of the Seas byder på nogle meget flotte naturoplevelser, men dette er ikke kun når man kigger ud på havet.

Faktisk kan du finde en park ved navn Central Park på skibet, og der er masser af kigge på når man besøger den udendørs park. Her kan du således opleve 12.000 plantearter, og du kan slentre i parken langs dens smukke stier, eller sidder på en af de mange bænke og tage en lille pause.

60.000 æg på en uge

Der er et stort forbrug på en uge ombord på verdens største krydstogtskib. På en uge bliver der brugt 60.000 æg, 379 liter chokoladeis, 850 kg hummerhaler og 1 ton kg fersk laks, herudover brygges 680 kg kaffe ugentligt, hvilket er ikke mindre 6 millioner kaffebønner.

Der er også meget kunst at kigge på, når man sejler med Symphony of the Seas. Der er således flere kunstværker ombord på skibet end der er malerier på Louvre-museet. De er dog ikke lige så værdifulde.

Hvis du skulle blive sulten ombord på Symphony of the Seas kan du nemt finde et sted at spise. Her er hele 12 specialrestauranter med mere end 350 forskellige retter, der serveres dagligt, herunder mere end 40 retter der er lavet særligt til børn.

2.394 medlemmer

Der er hele 2394 besætningsmedlemmer ombord. Der er 3 passagerer for hvert besætningsmedlem om bord, og der er ingen selvbetjente vaskerier på dette krydstogtskib.

Man kommer bestemt ikke til at kede sig ombord på Symphony of the Seas, der er udstyret med en børnepark, en basketballbane i fuld størrelse, skøjtebane og to klatrevægge på 43 meter.

Caribiske krydstogter

I løbet af hendes første sæson fortsatte Symphony of the Seas med at sejle ugelange vestlige Middelhavskrydstogter fra Barcelona.

Den 28. oktober 2018 flyttede hun til sin hjemhavn, Miami Havn i Florida, USA for at tage på caribiske krydstogter.

content-loader
content-loader
content-loader