Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Etårsdag for John Fisher-tragedien i Volvo Ocean Race

Volvo-sejlerens største drøm blev et livsfarligt mareridt. For præcis ét år siden faldt den 47-årige sejler over bord i Stillehavet. Han blev aldrig fundet.

 

Af Sara Sulkjær |

Den 26. marts, kort før solopgang, er besætningen på Scallywag i færd med at klargøre VO65'eren til en bomning. 

Men ikke alt går efter planen. I de 4-5 meter høje bølger bommer sejlerne ufrivilligt, og storskødet rammer John Fisher med en så voldsom kraft, at briten skubbes over bord.

Selvom besætningen sætter alt ind for at finde den overbordfaldne medsejler, lykkes det aldrig at spotte Fisher på det enorme Stillehav.

- I dag ærer vi John. Som en kærlig mand og far. Som en søn, bror og ven. Og som en verdensklasse sejler. Vi er stolte af at oprethelde hans arv, at leve op til hans eksempel og at holde hans ånd i live i vores hjerter, fortæller Richard Brisius, præsident for sejladsen, i dag, ét år efter ulykken ifølge theoceanrace.com.

Fisher overvejede sikkerheden

En ulykke, som enhver sejler er bekendt med kan opstå, når kursen sættes mod verdenshavene - ikke mindst når det sker på en toptunet racingbåd som VO65'eren.

Fisher havde dog om nogen sin opmærksomhed rettet mod det sikkerhedsmæssige aspekt af sejladsen. Hvordan såvel båd som besætningen sikkert kunne nå næste havn var overvejelser, som prægede den 47-årige sejlers tankesæt.

Det bliver klart i videoen øverst i artiklen, som Fishers Scallywag-team delte umiddelbart efter ulykken. 

Her kommer det også frem, hvordan Fisher ikke blot var en stor sejler, men også en mand af et stort hjerte. Han var manden, der velvilligt delte sin store erfaring med de unge ombord. Manden, der kunne snakke om sejlads, mens også om alt andet, der rør sig, når man vinker farvel til familie og venner på land.

En drøm blev opfyldt

At få en plads ombord på én af de udfordrende kapsejladsmaskiner havde længe været en drøm for Fisher. En drøm, der blev til virkelighed, da han sammen med Scallywag stævnede ud på sin første Volvo Ocean Race 2017-18.

- Det er en af de ting, som du altid drømmer om at gøre. Hvis du er heldig nok at få chance for at deltage i en kapsejlads som denne, burde alle gribe den, fortalte Fisher undervejs på jordomsejlingen. 

Briten, der var bosat i Australien, greb om nogen chancen, da den bød sig. En chance, der på tragisk vis kom til at koste ham livet, og som efterlod sejlerverdenen og Fishers familie med et stort savn:

- Det er ét år siden, at Fish gik bort, men jeg forestiller mig, at det for hans familie føles som i går, fortæller Richard Brisius.

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader