Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
John Fisher blev 47 år. Han blev slået over bord af storskødet i en bomning i Stillehavet.

John Fisher ramt af storskødet og slået bevidstløs - ingen livline var fastgjort til båden

Scallywag-skipper David Witt og navigatør Greenhalgh forklarer, at John Fisher blev slået over bord af storskødet i en ufrivillig bomning. Mandskab mener han var bevidstløs, før han ramte vandet.

Af Troels Lykke |

Mandag 26. marts, 15 minutter før solopgang (klokken 13.00 UTC-tid), gik det galt på Scallywag for 47-årige John Fisher.

Ulykken skete 1.400 sømil vest fra Kap Horn i Volvo Ocean Race.

Sådan skete ulykken, fortælles der på Volvo Ocean Race-hjemmesiden:

Det blæste mellem 35 og 45 knob, og der var 4-5 meter høje bølger. Båden sejlede med et enkelt reb i storsejlet og fokken, en J2 jib. En Fractional 0 var hejst, men rullet ind.

Scallywag surfede ned af en stor bølge, man er ved at gøre klar til bomning, hvor katastrofen indtraf, da der sker en ufrivillig bomning. (crash gybe)

John Fisher, brite fra Australien, var i cockpittet, hvor han går frem for at rydde op i skødet til J2 Jib (fok) Fractional 0, har han ikke fastgjort sin livline til båden, da han er på dækket.

Da storsejlet slår over (pludseligt i et crash-jibe, ufrivillig bomning) og krydser midten af VO 65eren, fanger storskødet John og slår ham ud af båden.

Mandskabet om bord tror, at John er bevidstløs, før ham rammer vandet, efter han bliver slået af storskødet.

Han havde overlevelsesdragt og våddragt-hue og våddragt-handsker på samt redningsvest.

En JON-bøje (en miniredningsflåde hvor man kan stikke hovedet ind i, mens kroppen stadig er i vandet. JON-bøjen har mere lys, samt antenner og gps, red.) og en hestesko-bøje blev smidt ud lige efter, John faldt i vandet for at markere positionen.

Det tog noget tid at få båden under kontrol for at sejle tilbage for motor og sejl til positionen, hvor mand over bord skete.

Klokken 13.42 UTC-tid blev Race Control informeret i Volvo Ocean Race i Alicante om, at der var mand over bord, og de fik MOB-positionen til at søge efter John.

Maritime Rescue Coordination Centre og Race Control i Alicante sørgede for, at der blev søgt efter sejleren i mange timer, uden der var noget tegn på John. Heller ikke JON-bøjen eller hesteskoen blev fundet.

Her kan du se, hvor Scallywag sejler lige nu, og hvor de øvrige seks VO 65ere befinder sig.

Opdateret kl. 21.21

John Fisher var en utrolig venlig og hjælpsom sejler, lyder det fra flere sider.

Det var i Stillehavet, 1400 sømil fra Kap Horn, at ulykken skete.

content-loader
content-loader
content-loader