Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Alle lasersejl vil få det opdaterede ILCA-logo. Foto: ILCA Sailing.

Laserjollen ændrer navn til ILCA

Laserjollen får nyt navn. Det er netop offentliggjort af The International Laser Class Association, ILCA. Fremover bliver alle nye Lasere solgt under navnet 'ILCA Dinghy'.

Af Maria Ravn Jürgensen |

ILCA offentliggjorde den 25. april, at alle nye Laserjoller skal sælges og sejle under navnet 'ILCA Dinghy'.

Ændringen vil ikke få indflydelse på allerede ILCA-autoriserede både og udstyr, som stadig sejler med samme vilkår som ILCA-jollerne. Det skriver sailingscuttlebutt.com

Stor ændring

Ændringen sker, efter LaserPerformance, LP, havde tilsidesat betingelserne for produktionen og opbygningen af Laserjollen, som er kendt for at være one-design.

- Det er en stor ændring for vores klasse, og vi har ikke set noget lignende dette i vores næsten 50 år lange historie, siger præsident for klassen, Tracy Usher.

- Vores team og netværk har arbejdet hårdt for at sikre en minimal forstyrrelse for ILCA-medlemmer og Lasersejlere jorden rundt, fortæller Tracy Usher.

Producenter støtter op

Det oplyses, at navneændringen vil gælde for alle de tre Laser-typer; Standard, Radial og 4.7. Samtidig vil alle sejlene bære det opdaterede ILCA-logo.

ILCA får støtte fra flere producenter af udstyr til jollen. Blandt andet sejlmagere som North Sails og Hyde har meldt ud, at ændringen ikke ændrer på sejlenes performance.

Både uden et World Sailing-mærke eller sejl uden ILCA-Sejlknapper er ikke lovlige og kan ikke deltage i ILCA-events, oplyses det.

ILCA er en af seks internationale organisationer, der har tilladelse til at holde events for den olympiske klasse.

Kilde: Sailingscuttlebutt.com

content-loader
content-loader
content-loader