Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jeremie Beyou og Christopher Pratt i «Charal»har favoritstemplet. Foto: Jean-Marie Liot / Alea
Kapsejlads

Foilende IMOCA 60ere forventes at slå rekord i Transat Jacques Vabre over Atlanten

Transat Jacques Vabre, for tomands-hold, startede i søndag fra Le Havre i Frankrig og går sydvest ned til Salvador de Bahia i Brasilen, en tur på 4.350 sømil, hvor Stillebæltet krydses, alligvel forventes IMOCA 60ere at sejle turen på 10 døgn. Favorit «Charal» fører.

Af Troels lykke |

Transat Jacques Vabre er sejlet på 13 døgn, syv timer, 36 minutter og 46 sekunder. Det var Jean-Pierre Dick og Yann Eliès i «St Michel-Virbac» for to år siden. De holdt en gennemsnitsfart på næsten 14 knob.

Og for at sejle på ti døgn skal gennemsnitsfarten være over 18 knob, skriver vores gode kolleger på seilmagasinet.no

29 IMOCA 60ere startede i søndags,  heraf er fem af bådene den seneste generation, hvor der er foils på. Dertil har 11 både med foils, af ældre generation.

- Nu kan vi ikke beregne ankomsttiden som tidligere. Vi kender ikke bådenes potentiale og holdene vil ikke afsløre bådene, siger sejladschef Sylvie Viant.

20-30 % hurtigere

– Det er på fladt vand vi ser de største fartsforskelle. Under gunstige forhold er den nye «Hugo Boss» 20 til 30 procent hurtigere den gamle. Sejler de 20 knob så er det fire knobs forskel, forklarer Alex Thomson fra Hugo Boss-båden.

Open 40 og Multi 50 sejler også med i doublehand-sejladsen.

Følg bådene her: www.transatjacquesvabre.org/en/

Se hvem der fører sejladsen lige nu

Video fra starten: 

www.facebook.com/TransatJacquesVabre/videos/596009747603936/

content-loader
content-loader
content-loader