Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Båden, der nåede først over linjen i Volvo Ocean Race 2017-18, sælges nu til en rig privatperson, projekt eller lignende. Det samme gør tre andre VO65'ere. Foto: Martin Keruzore / Volvo Ocean Race

VO65'ere til salg i Portugal for seks millioner kroner

Dongfeng, Scallywag, Turn the Tide on Plastic og Vestas 11th Hour Racing sælger deres kap-både fra Volvo Ocean Race 2017-18. Den kommende køber skal udleje båden til deltagere i næste udgave af oceansejladsen, der indledes i 2021.

Af Sara Sulkjær |

Ni måneder efter, at de syv VO65'ere gik i mål i hollandske Haag efter at have sejlet jorden rundt med Volvo Ocean Race, er fire af de hurtige kapsejlere nu sat til salg.

Det er den dansk/amerikanske Vestas-båd, vinderbåden fra Dongfeng samt bådene fra Turn the Tide on Plastic og Scallywag, der søger nye ejermænd.

Ingen ændringer før 2022

Med to jordomsejlinger har den hurtige VO65-klasse vist sit værd på såvel vindstille som stormfulde dage på havet, og de kommende ejere kan derfor - hvis evnerne rækker til det - uden problemer stævne ud på endnu en langturssejlads:

- Volvo Ocean 65-klassen er ekstremt velkendt for at tilbyde en super performance i et meget stærkt og holdbart skrog, skriver Berthon Yacht Sales, der står for salget af bådene, på deres hjemmeside.

Når oceansejladsen, denne gang under navnet The Ocean Race, atter skydes i gang i 2021, bliver det for tredje gang med VO65'erne på startlinjen. En sejlads, som køberne derfor må overlade deres både til for en kortere periode.

Således er det påbudt de kommende ejere at leje bådene ud til deltagerne i The Ocean Race 2021-22, hvorfor der først efter målgangen om tre år kan foretages ændringer på onedesign-bådene.

Lang udstyrsliste

De fire VO65'ere, der i øjeblikket er til salg, er alle bygget i 2013/14, og leveres med en Volvo Penta D2-75 dieselmotor.

Derudover følger en større sejlgarderobe, ligesom en generator, watermaker og navigationsudstyr fra B&G er på den lange udstyrsliste.

Har du 650.000 euro, svarende til 4,8 millioner danske kroner, plus dansk moms, hvormed prisen lander på seks millioner kroner, i overskud på bankkontoen, kan én af de fire VO65'ere blive din.

Se salgsannoncen fra Berthon Yacht Sales her.

content-loader
content-loader
content-loader