Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Der var frisk vind om torsdagen til DM i Spækhugger i Aarhus. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jesper Andersen havde vundet Spækhugger-DM før de sidste to sejladser

Jesper Andersen, Søren Andersen og Per Risvang havde med 7 førstepladser helt styr på det 20 både store Spækhugger-felt på hjemmebane. Vi taler med den 61-årige læge Jesper Andersen, der vandt sit 5. DM. Se også Brøgger-fotos.

Af Troels lykke |

Det blæste virkelig meget til DM i Spækhugger i Aarhusbugten om torsdagen.

Der var mellem 8-12 m/sek. hvor baneleder Jørgen Thulstrup fra Sejlklubben Sundet lavede gode banner med et erfarent team. Fredag var der mellem 6 og 8 m/sek. og søndagen var der mellem 0 og 2 m/sek.

- Det var et stærkt baneteam fra VM i 2018, det kørte virkelig godt. Det er et scoop at vi har det baneteam, og med baneleder Jørgen Thulstrup gik det godt, ham bruger vi i Spækhugger-klassen. Samtidig var Sejlsportscenteret en god base, og en fin ramme med morgenmad, moleøl og aftensmad, forklarer Jesper Andersen.

Han holdt også en fest. Han og holdet havde nemlig vundet DM før de sidste to sejladser det skete efter syv førstepladser blev sat ind.

- Vi kunne sejle os ud af problemerne, vi havde god fart, siger Jesper Andersen, der vandt med sin bror Søren og den erfarne sejler Per Risvang.

Vandt i båd fra 1972

Og det er ikke særligt dyrt at vinde DM.

- Du kan faktisk vinde DM i en båd til 40.000 kr., lyder det fra 61-årige Jesper Andersen, der til dagligt er praktiserende læge, samtidig er han også formand for Spækhugger-klubben.

Jesper Andersens Spækhugger er fra 1972 og med to år gamle Ullmann Sails.

50 både til DM i 2020 til jubilæums-DM

Nu vandt Jesper Andersen DM for 5. gang. Se resultater

- Vi har faktisk fået mange nye meget dygtige, unge sejlere over i Spækhugger-klassen, fx nogle fra 49er-klassen. Næste år håber vi på flere til DM, for der har klassen 50 års jubilæum. Vi håber på mellem 40 og 50 både på startlinjen ud for Svanemøllehavnen, siger Jesper Andersen til minbaad.dk.

Det er Kvindelig Sejlklub og Sejlklubben København, der står bag DM i 2020.

content-loader
content-loader
content-loader