Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Mohr og besætning havde god fart på kryds og kunne sejle sig ud af nærkampene, hvilket især var en fordel i starterne. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Lasse Köhler, tv., Christian Mohr og Theis Faurhøj vandt deres andet DM i Spækhuggerklassen. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Simon Østergaard og mandskab har folieret deres båd i sølv, der matchede deres sølvmedaljer.
Kapsejlads
H-bådssejleren fra Aarhus, Thomas Sennels, styrede Peter Bruuns Spækhugger. Designeren Peter Bruun var også om bord med Thomas Hannibal. Holdet tog en 4. plads.
Kapsejlads
Simon Østergaard og gaster, herunder matchrace-sejleren Assenbrenner, tog sølv ved DM i klassen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Jørgen og Jacob Bojsen-Møller sluttede ikke som vindere i år, men måtte nøjes med en 7. plads.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Mohr, Köhler og Faurholt vandt Spækhugger-DM i Hellerup, da klassen fejrede 50 års jubilæum

Der er masser energi i klassen, hvor Spækhuggerens designer Peter Bruun stillede op og tog en 4. plads i hårdt vejr. Nye, unge er kommet ind i klassen, men det var den erfarne KDYer Christian Mohr, der tog guldet efter god krydsfart med erfarne matchrace-gaster. Interview med Christian Mohr.

Af Troels Lykke |

Hellerup Sejlklub gjorde det atter godt. De skåner ikke sig selv. Det var nu 3. weekend i træk at Paul Elvstrøms klub stod for et DM i sejlsport.

Denne gang kom 29 Spækhuggere forbi, flere ville gerne have været med, men forsamlingsforbuddet på 100 gjorde at der ikke måtte sejle flere med.

Der var heller ikke de store sociale arrangementer, men der blev dog til hyggelig moleøl i gården i Hellerup Sejlklub med god afstand.

Suveræn dommer med VHF-beskeder

På vandet gjorde dommer Jørgen Thulstrup fra Sejlklubben Sundet det rigtigt godt, og talte ned til start via VHF og fortalte når der var nogle der tyvstartede.

- Vi tyvstartede to gange, fortæller Per Risvang fra Aarhus, der sejlede med klubbens formand Jesper Andersen. I år vandt de ikke DM, som de gjorde i 2019.

- Vi havde ikke tur i den, lidt som Bøjsen-Møller brødrene heller ikke havde det i år, men det havde Christian Mohr, de sejlede godt og fortjente at vinde. Det var svære forhold at sejle under, siger Per Risvang.

Og de var et stævne hvor der var rigtigt meget vind ud for Hellerup, og hvor flere var nede og ligge med spileren på læns. Der var også sejlere der røg i vandet og enkelte kom også til skade med spilerstagen, erfarer minbaad.dk.

Christian Mohr: Vi kunne gå højt til vinden

Christian Mohr, der sejlede i en Spækhugger Family fra 1973 med fok og storsejl fra Elvstrøm Sails og genua og spiler fra North Sails, forklarer om sejren.

- Vi sejlede så hurtigt på kryds at vi næsten altid kunne have fri vind. Vi kunne sætte i high mode på kryds som flere gange tvang luv både til at vende, hvis vi ønskede det. Vi var hurtige nok på læns men vandt mere på gode placeringer og bomninger på læns og lærdom fra matchrace gavner, siger han og uddyber.

 - Vores erfaringer fra KDYs DS37 gør håndtering meget let for os. Vi sejler principielt altid med spiler på læns, også når det stormer. Men vi vinder ikke altid på det.

Sølv gik til Simon Østergaard, mens bronze gik til Peder Skogstad.

Det sociale er i højsæddet

Det glæder meget Christian Mohr at klassen stadig er aktiv, selvom den i år fejrer 50 år og med en båd, der er noget tungere end fx en moderne J/70er.

- Der er stor aktivitet i Spækhuggerklassen med mere træning, flere med gode kapsejladssejl og der er flere molegrill og øl-arrangementer. Mit mål i klassen er at vinde Sjælland Rundt og slå Peder Skogstad (DEN 135 Igenbrug) og Lars Møller Nielsen (DEN 210), siger Christian Mohr.

Det er måske værd at bemærke, at Eggert Schrøder, Anker Schrøder og Per Godtfredsen fra Taarbæk Sejlklub, sejlede med og tog en 19. plads med samme båd og samme Diamant Sejl, som de vandt DM med i 80erne.

Resultatliste DM i Spækhugger

content-loader
content-loader
content-loader