Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Jeg har været godt med mentalt. Og selvom jeg har været dehydreret, så har jeg ikke haft overvejelser om at stoppe, fortæller han. Privatfoto

25-årige Lasse roede 1300 km rundt om Danmark som den yngste nogensinde

44 dage tog det Lasse Andreas Bøgh at ro 1300 kilometer rundt om Danmark i en kajak. Turen har givet ham titlen som den yngste dansker til at gøre det nogensinde. Turen var hård, fortæller Lasse, som desuden er den anden nogensinde til at ro turen i vinterhalvåret.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Lasse Andreas Bøgh har som den yngste dansker nogensinde roet Danmark rundt. Turen på 1300 kilometer tog 44 dage, og i torsdags nåede han sit mål. Det skriver tvsyd.dk.

Turen startede 13. februar i vandet ud for Højer, hvorefter han roede nordpå om Skagen og mod syd til Ebeltoft. Turen gik over Kattegat til Sjællands Odde og rundt om Sjælland, Møn, Lolland, Falster, igennem det fynske øhav hvor turen sluttede ved Kollund Skov i Sønderjylland.

- Jeg har det skidegodt. Det er en stor dag, siger Lasse Andreas Bøgh til tvsyd.dk.

To titler

På fastlandet stod Lasses forældre og bror med champagne, kram og lykønskninger. Selv beskriver Lasse turen som hård, men dog ikke så hård, som han havde regnet med.

- Jeg har været godt med mentalt. Og selvom jeg har været dehydreret, så har jeg ikke haft overvejelser om at stoppe, fortæller han.

Det Rød Hvide Bånd har eksisteret siden år 2000, og det er indenfor det regelsæt, at Lasse nu som den yngste nogensinde har roet Danmark rundt.

Ikke nok med at Lasse er den yngste dansker til at ro Danmark rundt, så er der kun én anden person, der har taget turen om vinteren. Jægersoldaten og Siriusmanden Erik B. Jørgensen tog for ni år siden turen i vinterhalvåret.

Kilde: tvsyd.dk

content-loader
content-loader
content-loader