Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det lykkes blot myndighederne at beslaglægge få procentdele af de cigaretter, der hvert år forsøges smuglet ind i Sverige. Foto: Kustbevakningen

Cigaretter for flere millioner indsmugles i familiebåde

Østeuropæiske smuglere har taget klassiske sejlbåde i brug, når de afgiftstunge cigaretter uset skal fragtes over landegrænserne. I Sverige har kystvagten to gange gennemført større beslaglæggelser på lystbåde i Østersøen.

Af Sara Sulkjær |

En Bavaria, Beneteau eller Hallberg-Rassy nærmer sig langsomt den svenske kyst. 

Et ikke ukendt syn hos vore naboer, der med den unikke skærgård som trækplaster hvert år lokker sejlere fra nær og fjern mod de barske og smukke klippekyster.

Indsmuglet i Bavaria

Selvom langt de fleste sejlbåde krydser den svenske farvandsgrænse med hæderlige intentioner, er der dog undtagelser.

I løbet af det sidste år har den svenske kystvagt, ifølge Hamnen.se, således gennemført to større beslaglæggelser af cigaretter fra klassiske lystfartøjer. 

Først forsøgte en lituaisk besætning i september 2018 at smugle 1,6 millioner cigaretter til en samlet værdi af omkring fire millioner svenske kroner, svarende til 2,8 millioner danske kroner, ind i EU's tredjestørste land.

I juni var turen nået til en ukrainer og hviderusser, der fra deres Bavaria måtte overlade 1,5 millioner cigaretter til de svenske myndigheder.

Med container til Danmark

Hvorvidt de klassiske familiebåde ligeledes kaster fortøjningerne i de danske havne er uvist. 

Blandt årets største fund på hjemlig grund huserer indsmuglingen af knap fem millioner cigaretter, der i januar blev beslaglagt på havnen i Aarhus. 

Cigaretter, der forklædt som rensningsudstyr til swimmingpools var smuglet til Danmark i større skibscontainere.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Kilder: Hamnen.se og TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader