Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Politiet i stor aktion: Fragtskib aflæsser narko ved Langeland

Professionelle smuglere forsøgte lørdag at sende et større parti narko ind i landet gennem en fragtbåd fra Bahamas. 27 er anholdt i sagen.

Af Sara Sulkjær |

I en større, koordineret politiaktion til lands og vands kunne Københavns Politi fredag anholde 27 personer for indsmugling af en større mængde narkotika.
 
Aktionen fandt blandt andet sted i farvandet ud for det østlige Langeland, hvor et fragtskib under bahamansk flag, det såkaldte Duncan Island, aflæssede et parti narkotika til en mindre motorbåd ført af to udenlandske mænd.

Politiet border fragtskibet

I alt blev tre mænd anholdt på Langeland. Alle tre havde medvirket til indsmuglingen.

Nogle timer efter blev det 178 meter lange fragtskib bordet syd for Gedser, hvorefter skibet blev sendt mod havnen i Kalundborg Her er besætningen blevet anholdt for medvirken til indsmugling.
 
De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag med anmodning om lukkede døre.

En god dag på kontoret

Hvorvidt besætningen på fragtskibet, der ifølge TV 2 startede sin rute i Helsingborg og tidligere har sejlet i Syd- og Mellemamerika, har kendskab til smuglingen er uvist. 

At professionelle smuglere står bag, er politiet til gengæld ikke et øjeblik i tvivl om:

- Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag, siger centerchef for Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise i en pressemeddelelse, og fortsætter:
 
- Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig, og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt.

Se fragtskibet ankomme til Kalundborg, hvorfra besætningsmedlemmerne efterfølgende blev kørt væk i bus, i Michael Johannessens video øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader