Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Pointgivningen gjorde ved DH-DM 2019, at man reelt set ikke havde mulighed for at gøre sig gældende i stævnet, hvis man ikke lige rammer distancesejladsen helt rent. Det laves der nu om på. Foto: Peter Brøgger/DH-DM

DH-DM i Juelsminde bliver nu uden ventetid for de store både

Ved DH-DM lytter man til sejlerne. For meget ventetid, dobbeltpoint og ingen mulig for fratræk var nemlig nogle af kritikpunkterne fra sejlernes feedback på årets sejlads - nye regler er derfor klar til august 2020.

Af Troels lykke |

Folkene bag DH-DM er i fuld gang med at planlægge næste års sejladser, og har en markant ændring af afviklingen af distancesejladsen lørdag i støbeskeen, når starten går 3. uge i august 2020.

Knud Erik Feldt, formand for kapsejladsudvalget i Horses Sejlklub og baneansvarlig for DH-DM forklarer til bådpressen:

”Selv om mange ting gik rigtig godt sidste år, har vi lyttet til sejlernes feedback – og et af de gennemgående punkter i sejlernes tilbagemelding var, at der var for meget ventetid i forbindelse med starten af distancesejladsen, ligesom pointgivningen gjorde, at man reelt set ikke havde mulighed for at gøre sig gældende i stævnet, hvis man ikke lige rammer distancesejladsen helt rent. Det har vi valgt at gøre noget ved.” fortsætter Knud Erik Feldt.

Store både slipper for ventetid i timer

”Vi vælger derfor at starte de mindste både i hver gruppe samtidigt, så de store både ikke skal vente i timevis inden de kan komme afsted. Desuden har vi planer om at dele distancesejladsen op i 2 tællende sejladser, som til gengæld kan trækkes fra på lige fod med banesejladserne,” slutter udvalgsformanden.

Fremragende farvand

Det er arrangørernes håb, at man ved at justere på formatet for distancesejladsen kan få lavet en endnu bedre pointmæssige balance mellem bane- og distancesejladsen og ikke mindst få sikret, at alle bådene få lov til at ”strække ben” og dermed få optimalt udbytte af det fremragende farvand, som Juelsminde kan byde på.

Læs mere på www.dh-dm.dk 

content-loader
content-loader
content-loader