Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den blå lagune kaldes denne lille bugt, hvor de lejede både og andre holder til. Man må ikke sejle op på stranden, kun hvis man skal sætte folk af. Vi smed anker og svømmede ind til stranden. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Troels Lykke fra motorbaadsnyt.dk ses her i Sivota. Foto: Karin Dissing
Kort Nyt
Kort Nyt
Der blev fyldt benzin på vores båd bagefter sejladsen. Motoren har elektronisk start, da der var startbatteri om bord.
Kort Nyt
Min gast Karin var med på turen og hun nød det i fulde drag og tog vand og kolde øl med på turen.
Kort Nyt
Kort Nyt
I Sivota kan man leje en sejlbåd. Der var mange Dufour-både i 30 til 38 fods størrelsen.

Oplev Grækenlands Caribien for 35 euro i motorbåd - vi tester

Vi er fløjet fra Billund til Sivota i det vestlige Grækenland for at udforske de maritime muligheder. Vi har nu prøvet en af dem. Motorbåds-sejlads på egen hånd i fire timer, hvor vi oplevede grotte, smukke kyster og en blå lagune.

Af Troels lykke, sivota, grækenland |

Det kan sagtens koste 20.000 kroner at leje en båd i en uge, hvis du vil opleve Grækenland, men med en lille motorbåd med en 15 hk motor bagpå kan du teste, om varmen og vandet er noget for dig.

I Sivota på Grækenlands vestlige kyst (se kort), kun få sømil fra Korfu, kan du i fire timer leje en motorbåd for 30 euro plus benzin. Vi brugte fire liter benzin og fik masser af oplevelser.

Alle kan leje

Vi lejer nok en hel dag senere i denne uge, det koster kun 50 euro for en dag, og hvis motoren har 30 hk, stiger prisen til 80 euro for en dag. Her har du også ratstyring, hvor du sidder i skygge.

Med 30 hk kræver det, at du har erfaring fra motorbådssejlads. Men vælger du 25 hk, kræves ingen erfaring.

Jeg sad halvt i sol, halvt i skygge, da jeg styrede båden, mens min kæreste nød solen fremme i stævnen.

Dimitrov, ejeren af udlejningsbådene, tog med os på vandet i to minutter og viste, hvordan båden startede, hvor man skulle sidde, hvordan man gassede op og flere andre ting. Det gjorde han, fordi alle, også uden sejlerfaring, speedbådskørekort eller duelighedsbevis, kan leje en lille motorbåd.

100 hk kræver speedbådskørekort

Først når motoren på en speedbåd har 100 hestekræfter, skal du fremvise et speedbådskørekort. Har du det, kan du leje en speedbåd for en dag for 150 euro eller en halv dag for 80 euro.

At sejle selv er langt at foretrække fremfor at sejle på en stor turistbåd, hvor du ikke har kontakt med vandet, og hvor du ikke selv styrer, hvor lang tid du vil være på de forskellige steder.

Vi fik rigtig smag for motorsejladsen i det græske Caribien, som Primatours og Apollo Rejser ynder at kalde området ved Sivota.

Det turkisblå vand bliver man også draget af, vi lå længe og snorklede i den Blå Lagune, som stedet kaldes, kun ti minutters sejlads fra Sivota, hvor blot 800 mennesker bor fast.

God måde at sejle selv

Vi mødte store sejl- og motorbåde på vores lille tur i de 30 graders varme, her i uge 31.

Du kan finde et hotel for to for 10 - 15.000 kroner i juli måned, men venter du til august eller rejser du i juni, kan det ofte gøres til halv pris.

Det er en god måde at sejle selv i Grækenland, men husk rigeligt med vand. Der er flere udflugtssteder hernede, og sejladsen er vældig billig.

Frokost for to til 11 euro

Vi tøffede afsted med fem knob, hvor den 15 hk motor ikke larmede for meget. Fisk i vandet var der også mange af, men dog ikke som det ses i Caribien.

Da vi kom i land, spiste vi en billig frokost for to for 11 euro, inklusiv en lille fadøl til hver. Restauranten lå dog heller ikke lige ud til vandet, men den græske mad var god, og der var hurtig og smilende betjening. Husk at give drikkepenge.

Jeg kan varmt anbefale en sejltur i Grækenland. Både som en tur i sig selv, men også hvis du vil undersøge, hvad det vil sige at sejle chartersejlads hernede.

content-loader
content-loader
content-loader