Gå til hoved-indhold
Tur
Christian Udby ses her på Paxos, en ø, der ligger 6 timers sejlads væk fra Korfu. Fotos: Troels Lykke
Tur
Tur
Paxos har fantastisk rå natur at byde på. Minbaad.dk var der og sejlede også ind i en grotte, tæt på hvor billedet blev taget.
Tur
Christian Udby og familie nød sejlerlivet i Grækenland, hvor der var over 30 grader.
Tur
Tur
Der var også andre danske sejlere på Paxos.
Tur
Her ses en chartersejler ved græske Sivota, der ligger tæt på Korfu og den albanske grænse.

Aabenraa-sejler flyttede sin 38 fods båd til Korfu - et fedt sted at sejle

Det siger 54-årige Christian Udby, vi mødte på øen Paxos, 6 timers sejlads, syd for Korfu i Grækenland, hvor bådens plads er til at betale. - Jeg sejlede båden herned og opdagede det var bedre at lade båden ligge hernede, siger sejleren til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Turkisblåt vand, 30 graders varme, milde vinde og statsgaranti for solsejlads.

Sådan er stedet omtrent ved Korfu og området i det Ioniske hav.

- Det er virkelig et fedt sted at sejle. Det blæser mindre end syd for Athen.  Det tog os kun seks timer at sejle fra vores havn på Korfu her til Paxos. Jeg flyver herned flere gange om året og sejler med venner og familie. Vi flyver fra Hamborg til Korfu, det er billigt og fra vi tager hjemme fra Aabenraa er rejsetiden kun 8 timer. Man kan let sejle her i en forlænget weekend, forklarer den 54-årige famliefar Christian Udby.

Båden, en ældre Jeanneau 38 Sunshine, klarer sig rigtigt godt i bølgerne. Den har nemlig fået et optimeret smalt X-Yachts ror og en optimeret kølprofil fra en af datidens hurtige tyske  kapsejlere Rubin.

Det kræver dog ikke meget at kunne sejle i det Ioniske hav, ud for Grækenland. Da minbaad.dk møder den danske besætning er det vindstille, men en time efter interveiwet på ferieøen Paxos, blæser det op men kun til 5 m/sek.

Båden har Christian Udby liggende i en havn i Gouvia, der ligger nord for hovedbyen i Korfu.

33.000 kr. om året i havneplads

- Jeg har båden med en anden, der også betaler til havnelejen på de 33.000 kroner. Det er utroligt billigt, som så meget andet i Grækenland. På Mallorca ville sådan en bådplads let koste det tredobbelte, fortæller Aabenraa-sejleren, der før var aktiv H-båds-sejler.

Det var egentlig ikke meningen at at sønderjyden ville have sin båd liggende på Korfu

-  Men jeg sejlede båden herned og opdagede det var bedre at lade båden ligge hernede, det er bedre at holde ferie i en båd hernede, siger sejleren til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader