Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Humøret er højt på det unge Oure-hold. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Unge Oure-sejlere drømmer stort inden årets sidste stævne i 2. division

En plads i 1. division er det ambitiøse mål for Oure-sejlerne, der i øjeblikket er placeret i 2. divisions midterfelt. Aarhus danner rammerne om det fjerde og sidste stævne, der foruden flere unge besætninger får besøg af dygtigt kvindehold.

Af Sara Sulkjær |

Aldrig før har så mange unge hold været en del af sejladserne i 2. division, som tilfældet har været det i denne 2019-sæson. 

Én af de besætninger, som har været med til at trække gennemsnitsalderen ned i den 18 hold store serie er Oure-teamet, der efter årets første tre stævner befinder sig på en samlet syvendeplads.

Svær sæsonstart

Selvom placeringen ikke giver direkte adgang til 1. division, da blot de fem bedst placerede teams forventeligt opnår oprykning, har holdet en klar ambition om at avancere til den næste række - og gerne i år. 

Trods en hård sæsonstart står den ambitiøse drøm fortsat højt hos besætningen, der består af elever fra Oure Sport og Performance:

- Vi har haft nogle problemer i starten af liga-sæsonen, men vi føler selv, at vi er kommet godt efter det. Vi forventer et godt stævne, hvor vi ender i den gode ende, forklarer Oure-sejler Mikkel Petersen i en pressemedddelse forud for det afsluttende stævne i Aarhus.

Stærkt WOW-hold

Et stævne, der ligeledes får besøg af et dygtigt og sammentømret kvindehold.

Sidst holdet sås sammen var, da de stod øverst på podiet til WOW Sailing Regatta Copenhagen. Nu, knap et år senere, stiller det tilnærmelsesvis samme team op som Women on Water (WOW) i 2. division.

- Vi er stærkt sammensejlet hold gennem mange år og elsker konkurrenceelementet. Som tidligere matchrace-sejlere er det sjovt med flere både på vandet og de intensive sejladser, hvor vi har en god fordel i båd til båd-situationerne, understreger Lotte Meldgaard Pedersen.

I båden får Pedersen selskab af de dygtige kvindesejlere, Anne Sofie Munk-Hansen, Tina Schmidt Gramkov, Henriette Koch og Helle Ørum Ryhding. 

- Der er tale om et hold af stærke sejlere, der glæder sig til at tage kampen op med de andre 17 hold, fortæller Nynne Desiree Ammundsen fra Sejlsportsligaen.

Top-5 inden det sidste ligastævne: 

1: Sletten Baadeklub (14 point)

2: Roskilde Sejlklub (15 point)

3: Skovshoved Sejlklub (15 point)

4: Syvstjernen Yacht Klub (17 point)

5: Taarbæk Sejlklub (17 point)

Se hele stillingen her.

content-loader
content-loader
content-loader