Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danskerne fra Wolfpack Gym Team kan nu strege Atlanten af to-do-listen. Foto: Ted Martin

Mads Vangsø og Lasse Hansen roede over Atlanterhavet på 49 dage

Danskerduoen har gennemført rokonkurrence tværs over Atlanterhavet og er i mål som de første i deres klasse efter 49 dage og 2 timer. De havde passatvinden i ryggen og samme havstrømme, som i 1492 hjalp Columbus på hans færd ad samme rute.

 

Af Troels lykke |

De to roere har trukket et mere end 4800 kilometer langt kølvand tværs over oceanet mellem Afrika og Amerika.

Mellem den kanariske ø La Gomera og den caribiske ø Antigua har de taget mere end halvanden million åretag, skriver TV 2 Vejret.

Og nu er det danske hold, Wolfpack Gym Team i mål efter en nærmest ufattelig lang rotur over Atlanterhavet i Talisker Whiskey Atlantic Challenge.

De to roere, den tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og kaptajn i hæren Lasse Hansen, kom ind som den hurtigste robåd i deres klasse. 

De to roere var tydeligt mærket af turen, som de begav sig ud på 12. december sidste år. Tynde og solbrændte, men glade, kunne de brøle sejren ud over havneindløbet ved Nelsons Dockyard efter syv uger til søs.

Seks kilometer i timen

Bådene i konkurrencen bevæger sig med fem til seks kilometer i timen, men undervejs har holdet haft flere dage, hvor vind og strøm stort set har forhindret fremdrift.

Se kort video, hvor danskerne går i mål på den caribiske ø Antigua.

Kilde: TV 2 Vejret

content-loader
content-loader
content-loader