Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danskerne fra Wolfpack Gym Team kan nu strege Atlanten af to-do-listen. Foto: Ted Martin

Mads Vangsø og Lasse Hansen roede over Atlanterhavet på 49 dage

Danskerduoen har gennemført rokonkurrence tværs over Atlanterhavet og er i mål som de første i deres klasse efter 49 dage og 2 timer. De havde passatvinden i ryggen og samme havstrømme, som i 1492 hjalp Columbus på hans færd ad samme rute.

 

Af Troels lykke |

De to roere har trukket et mere end 4800 kilometer langt kølvand tværs over oceanet mellem Afrika og Amerika.

Mellem den kanariske ø La Gomera og den caribiske ø Antigua har de taget mere end halvanden million åretag, skriver TV 2 Vejret.

Og nu er det danske hold, Wolfpack Gym Team i mål efter en nærmest ufattelig lang rotur over Atlanterhavet i Talisker Whiskey Atlantic Challenge.

De to roere, den tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og kaptajn i hæren Lasse Hansen, kom ind som den hurtigste robåd i deres klasse. 

De to roere var tydeligt mærket af turen, som de begav sig ud på 12. december sidste år. Tynde og solbrændte, men glade, kunne de brøle sejren ud over havneindløbet ved Nelsons Dockyard efter syv uger til søs.

Seks kilometer i timen

Bådene i konkurrencen bevæger sig med fem til seks kilometer i timen, men undervejs har holdet haft flere dage, hvor vind og strøm stort set har forhindret fremdrift.

Se kort video, hvor danskerne går i mål på den caribiske ø Antigua.

Kilde: TV 2 Vejret

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites