Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det store Gotland Rundt-feltet kommer ikke til at pryde Østersøen i 2020. Foto: YouTube

Gotland Rundt 2020 aflyses for tusindvis af sejlere

Den traditionsrige offshore-sejlads, der skulle være sejlet i slutningen af juni, er droppet grundet Covid-19. Det har være umuligt at afholde eventen på en alternativ og forsvarlig måde, understreger arrangørerne.

Af Sara Sulkjær |

200 sejlbåde og tusindvis af sejlere har de seneste år sat kursen mod Stockholm i juni. Alle har de haft det samme mål: Startlinjen ved Gotland Rundt, én af verdens største offshore-kapsejladser.

På land har familie, venner, lokale og turister nøje fulgt deltagerne, når de er stævnet ud, har krydset linjen og sat kursen mod den svenske ø i Øresund.

Men 2020 bliver en undtagelse. Den omfattende coronavirus har ramt kap-banen, hvorfor arrangørerne nu har valgt at afblæse årets udgave af den traditionsrige sejlads.

Vil tage ansvar

Siden coronaen for alvor gjorde sit indtog i marts, har de svenske eventholdere ellers forsøgt at finde alternative udveje, således at sejladsen fortsat kunne skydes i gang den 28. juni:

- I løbet af foråret har vi undersøgt forskellige muligheder for at gennemføre sejladsen, da vi er overbeviste om, at udendørssport har positiv værdi for mennesker. Men med dagens situation er det vigtigt, at vi tager ansvar og ikke bidrager til øget smitte eller belaster samfundets ressourcer, forklarer Stefan Rahm, klubdirektør i den kongelige svenske sejlklub, KSSS, der står bag sejladsen. 

- Vi har haft en intensiv dialog med vores konkurrenceorganisation og KSSS-partnere for at prøve at finde alternative løsninger. Men alt i alt er usikkerheden omkring, hvordan pandemien udvikler sig og virkningerne i samfundet for markante til en stor begivenhed som Gotland Runt, uddyber Rahm på eventens hjemmeside.

Ny sejlads i 2021

En aflysning af 2020-sejladsen blev derfor eneste udvej for arrangørerne. En beslutning, der er truffet i samarbejde med politiet, sundhedsmyndighederne, sejladsens partnere samt det svenske og internationale sejlsportsforbund. 

- Som mange andre sportsarrangører kan vi nu se fremad og sammen med Stockholm by og vores hovedpartnere planlægge og udvikle et endnu stærkere Gotland Rundt for de kommende år, 

Kilde: Gotland Rundt

content-loader
content-loader
content-loader