Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Ole Jakobsen (Viggo Jacobsens søn), 49er-sejlerne Peter Warrer og Ida Marie Baad kunne lørdag overrække Viggos Legat til Mikkel Moesgaard. Foto: Leon Träger

Viggos Legat uddelt: 11-årige Mikkel fra Egå er et godt eksempel for nye sejlere

Selvom optimist-sejler Mikkel Moesgaard hverken er opvokset i en sejlerfamilie eller begyndte sin jollekarriere som helt ung, har han på kort tid formået at skifte C-rækken ud med livet i optimisters A-række. Lørdag kunne han stolt tage imod Aarhus-prisen Viggos Legat og 10.000 kr.

Af Sara Sulkjær |

En forventningsfuld stemning prægede lørdag formiddag Aarhus Internationale Sejlsportscenter,da Viggos Legat, der gives til en dygtig optimistsejler i Aarhus, skulle uddeles for sjette gang.

Et legat, der i år gik til 11-årige Mikkel Moesgaard fra Egå Sejlklub.

God inspiration

En usædvanligt dygtighed og ihærdighed er egenskaberne, der har fået legatets bestyrelse til at sende prisen mod den unge Egå-sejler, der på kort tid er avanceret fra C- til A-sejler og har klaret sig ualmindeligt godt ved flere af de stævner, han har deltaget i.

Samtidig er Mosgaard kendt for sit gode humør og for at være en god sejlerkammerat, der ved siden af sejladsen er engageret i klubbens aktiviteter og fællesskab. 

- Vi er meget glade for at have Mikkel som Optimistsejler i Egå. Han er en perfekt repræsentant for de muligheder, der er i sejlsporten. Mikkel er et godt eksempel på, at man med en ihærdig indsats og en god indstilling kan blive en dygtig sejler på kort tid - også selv om man ikke er startet med at sejle som syvårig eller kommer fra en sejlerfamilie, påpeger Rene Juul Winther, Optimist-leder og medlem af Egå Sejlklubs bestyrelse.

- Vi synes, Mikkels eksempel er vigtigt for sejlklubberne. Børn er en vigtig del af grundlaget for, at sejlsporten består, og Mikkels historie er en god inspiration til, hvorfor man skal vælge at blive optimistsejler, forklarer lederen videre.
 
Sammen med æren følger 6.000 kr. fra Viggos Legat samt et gavekort på 4.000 kr. fra Aarhus Seashop - alt sammen et konkret bidrag til Mikkels udvikling som sejler, og de mål han har sat sig i 2020. 

Om Viggos Legat
Da Viggo Jacobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af ”Viggos Legat til dygtige optimistsejlere og til Optimistsejlads i Aarhus” på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge optimistjollesejlere, der sejler i Aarhus Kommune. Der lægges vægt på, at legatmodtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: Ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent og kammeratskab er kodeordene for tildelingen.

Legatet er finansieret af en indsamling, som blev igangsat på Viggo Jacobsen 100-års fødselsdag. Derudover bidrager Aarhus Sea Shop til Viggos legatuddeling i 2020. 

Viggos Legat er blevet uddelt seks gange siden 2015. Sidste år modtog Anna Munkholm Jakobsen fra Marselisborg Sejlklub legatet. 

I 2018 gik Viggos Legat til Esther Kamma Houborg fra Aarhus Sejlklub. Det bidrog til, at Esther kunne sejle med i alle årets ranglistestævner. 

I 2017 modtog Egå Sejlklubs Nicklas Harboe Holt legatet. Det gav ham mulighed for at købe en hurtigere Optimistjolle.  

I 2016 modtog Mads Wegener Larsen fra Solbjerg Optimisterne legatet. Det gav Mads mulighed for at blive skipper i egen Optimistjolle. 

Første modtager af Viggos Legat var Johannes Birkholm fra Kaløvig Bådelaug. Legatet var med til at sikre, at Johannes kunne deltage i Nordisk mesterskab i Helsinki. Nu fem år senere sejler Johannes Europajolle. 
  
Legatets bestyrelse er sammensat af en af Viggo Jacobsens familie, udpegede repræsentanter, sejlklubberne i Aarhus, erhvervslivet i Aarhus og Dansk Sejlunion. Den nuværende bestyrelse består af: Ole Jakobsen (Viggo Jacobsens søn), Jens Erik Hansen (Aarhus Sejlklub), Peter Warrer (Aarhus Sejlklub og Optimist-verdensmester 1967 og 1968), Finn Beton Jensen og Leon Träger (begge Dansk Sejlunion). 

content-loader
content-loader
content-loader