Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne måtte trækkes ind efter et forgæves forsøg på sejlads onsdag. Torsdag sejles igen. Foto: Sejlerlandsholdet / Facebook

Atter vind ved EM for 49er og Nacra - følg danskerne via live-tracking

Efter en lang onsdag uden sejladser kapsejler der igen ved europamesterskaberne i Østrig. Fire danske besætninger befinder sig i top-10. Få link til live-tracking.

Af Sara Sulkjær |

Efter en stille onsdag er sejlerne atter tilbage i deres rette element ved de europæiske mesterskaber for 49er, 49erFX og Nacra. I øjeklikket (torsdag kl. 37, red.) dyster flere klasser på søen i Østrig, som siden tirsdag har sat rammerne for det udskudte EM-stævne. 

Mens onsdagens sejladser måtte afblæses i den manglende vind, fik samtlige klasser lov - efter den lange corona-nedlukning - at smage kapsejladsens sødme på stævnets førstedag, tirsdag.

'Det høje gennemsnit'

Her stod den østrigske menu på blandede vejrforhold med skiftende vindretninger, regn og kulde, hvormed sejlernes udholdenhed blev sat på prøve:

- I dag var en dag, hvor man kunne have sejlet sig ud af stævnet, men hvor man ikke havde mulighed for at sikre sig det store forspring. Målet med en meget skiftende og kaotisk dag som i dag er derfor at sejle ’det høje gennemsnit’, det vil sige at sejle sikkert og undgå de tunge placeringer, forklarer 49er-træner, Peter Homilius, til Sejlerlandsholdets Facebookside.

Det formåede den danske OL-besætning med Jonas Warrer og Jakob Precht, da de med en 5-12-4-serie placerer sig på stævnets ottendeplads, á point med både sjette- og syvendepladsen.

Hos kvinderne var det noget overraskende Katrine Bendix Krogh og Laura Zeeberg, der slap bedst fra tirsdagens indledende sejladser. En placering som nummer syv bliver resultatet for parret, som samtidig må se Ida Baad og Marie Thusgaard, der har sikret sig den danske OL-billet, nøjes med den samlede tiendeplads.

Tilfredshed i Nacra 17

Mens Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck, der har sikret sig den danske landsholdsplads i Nacraen ved det udskudte OL i Tokyo i 2021, har måttet afbud til stævnet grundet en mindre skade, viser Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov på fin vis de danske farver i den foilende Nacra-klasse. 

Med en 18-11-3-serie tirsdag sniger besætningen sig akkurat ind i top-10 som både bedste og eneste danske team i det lynhurtige felt:

- Vi er tilfredse, og ser frem til hele 14 sejladser endnu, det er i hvert fald hvad stævneledelsen har planlagt, skrev danskerne efter sejladserne på Facebook.

Torsdag eftermiddag er samtlige klasser atter på vandet. Følg dem via live-tracking her.

Danskerne ved EM:

49er
8: Jonas Warrer og Jakob Precht

11: Joakim Salskov-Iversen og Markus Oliver Nielsen

15: Daniel Nyborg og Sebastian Olsen

43: Philip Lyngbek og Laurits Vinter

49erFX
7: Katrine Bendix Krogh og Laura Zeeberg

10: Ida Baad og Marie Thusgaard

16: Johanne og Andrea Schmidt

Nacra 17
10: Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader