Gå til hoved-indhold
Havne
Nu kan nordmænd lettere sejlere til danske havne. Fx til Norsminde i Østjylland. Foto: Troels Lykke
Havne
Nu kan nordmænd lettere sejlere til danske havne. Fx til Norsminde i Østjylland. Foto: Troels Lykke

Covid-19: 6-dages reglen for havnebooking ophæves for nordmænd

Den 4. juli kan personer med bopæl i Norge frit rejse ind i Danmark uden at forhåndsreservere seks overnatninger, fortæller Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Af Troels lykke |

Der er tidligere lavet særlige ordninger for beboere i grænselandet mellem Danmark og Tyskland (Slesvig-Holsten) samt personer med bopæl i Skåne, Halland og Blekinge, så disse er undtaget fra kravet om seks overnatninger i Danmark.

Ordningerne udvides nu med Norge, så personer med bopæl i Norge fra lørdag den 4. juli vil kunne indrejse frit i Danmark. 

Stor betydning siger FLID-havne

- Det glæder os, at gæstesejlere fra Norge frit kan rejse ind i landet. Det har stor betydning for havnene, især i Nordjylland, men også for vores forhold til de norske sejlere, der nu bydes velkommen uden forhåndsreservation, siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Der gælder forbehold, hvis man eksempelvis viser tegn på sygdom m.m. For mere information om coronasituationen og indrejseregler i Danmark kan man læse på Dansk Politis hjemmeside: https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark

Kilde: FLID-havne

content-loader
content-loader
content-loader