Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allerede fra 3-4 m/sek. kan jollen foile. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads

Foiling-feber i Hellerup Sejlklub, der har købt to Waszp til medlemmerne

For 2.500 kroner årligt kan man i Hellerup Sejlklub foile i en Waszp-jolle, der svæver højt over vandet. Du kan veje mellem 60 og 100 kilo, hvis du vil bruge jollen, som KDY har købt til landet.

Af Troels lykke |

Landets største sejlklub, Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), har i 2019 med støtte fra Wessel & Vetts Fond, lavet en million-investering i fremtiden og købt 10 Waszp-både, som den flyvende klasse hedder. En jolle, der kan sejle hurtigere end vinden.

Og nu rykker Hellerup Sejlklub også. De har købt to af den danske importør.

Waszp-jollen foiler typisk fra 3-4 m/sek. Hvis man pumper sejlet, kommer den hurtigt på vingerne. Jollen har længere og større foils og dermed større bæreevne og foiler tidligere end en International Moth.

Koster 75.000 kr.

Samtidig er den billigere. Prisen starter typisk ved 75.000 kroner. På bådtypens hjemmeside står den til 11.900 australske dollars, 54.232 kroner, men så skal den også til Danmark med container.

Fotograf og aktiv i Hellerup Sejlklub, Per Heegaard, fortæller, at klubben nord for København har købt to Waszp af KDY. Samtidig er der to private Waszp i klubben.

- Jollen bruges typisk af Europajolle-, Laserjolle- eller 29er-sejlere mellem 14 til 18 år, men voksne sejler også i den. Du kan veje mellem 60 og 100 kilo. Vejer du meget let, kan den fås med et sejl, der er 1,5 kvadratmeter mindre.

2.500 kroner årligt for at sejle Waszp i Hellerup

I Hellerup Sejlklub kan man betale nogle hundrede kroner for at være med i et introforløb, og derefter kan man betale 2.500 kroner om året, ud over klubkontingent, for at sejle i jollen.

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger findes der omkring 15 Waszp-joller på Øresund.

Hellerup Sejlklubs kommende stjernesejler, dansk mester i Optimistjolle, Helena Woolf, der nu sejler 29er og Laser Radial 4.7, har også prøvet jollen og havde stort smil fremme, fortæller Heegaard.

750 solgte til 43 lande

Den første Waszp blev bygget i 2010. Siden er der solgt mere end 750 til sejlere i 43 lande.

Desuden bliver der afholdt Waszp Games med mere end 60 deltagere. I Norge er de omkring 45 aktive Waszp-sejlere. og der kommer flere til, fortæller www.foiling.dk.

Sejlerparadiset Garda er også med frisk stabil vind og fladt vand et hit, når man sejler Waszp. Netop her håber Waszp Games på 170-200 deltagere på Garda i 2020 - hvis coronavirussen vel at mærke tillader det.

Læs mere på Waszp.com.

content-loader
content-loader
content-loader