Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Årets modtager af talentprisen Årets Sejlsportstalent, Magnus Overbeck, har styr på det med at foile.
Kapsejlads
Den talentfulde KDY-sejler Magnus Overbeck bor i Hellerup. Foto: Troels Lykke

Foilende Waszp-sejler Magnus Overbeck fra KDY kåret som Årets Talent efter VM-sølv i 2023

For en ung mand, som selv skal finansiere en stor del af sin kampagne, gør prisen og de 15.000 kroner en stor forskel, forklarer Magnus Overback i Svendborg, hvor der lørdag var generalforsamling i Dansk Sejlunion. Tirsdag flyver han til Hawaii og foiler.

Af Troels Lykke |

Årets modtager af talentprisen Årets Sejlsportstalent er ikke bare gode venner med vandet - han kan næsten også flyve. I hvert fald så langt, at han er bragende dygtig til at foile, og når han sætter sig et mål, kæmper han for det i sin Waszp-jolle.

Derfor får 20-årige Magnus Overbeck fra KDY prisen for sin dedikation, og fordi han høstede en flot sølvmedalje ved VM i 2023 i Australien.

Den ung mand står selv for at finansiere en stor del af sin kampagne. Derfor gør prisen og de medfølgende 15.000 kroner en stor forskel. Det forklarer han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion:

- Det betyder flere stævner, bedre grej og bedre forberedelse for at kunne gøre det, der skal gøres for at vinde VM til sommer, påpeger Overbeck.

Pris-sponsor: Det er payback-tid til sejlsporten

Sejlmager og skarp kølbåds-solosejler, Jan Hansen fra København, sponserer talentprisen, ligesom han også har været en del af juryen til Årets Sejlsportspræstation:

- Det er payback-tid til sejlsporten. Jeg har arbejdet med det professionelt siden slut-70’erne, og når jeg har lidt til overs, så kan jeg give det til unge talenter. Jeg kan huske, hvor svært det var at få penge til sine drømme som ung. Så det er dejligt at kunne hjælpe ad denne her vej, understreger han.

Magnus Overbecks program i Waszp i 2024

Magnus Overbeck fortæller til Minbaad.dk:

"Jeg flyver til Hawaii tirsdag for først at sejle US nationals, og weekenden efter sejler jeg America’s Championship (de nord- og sydamerikanske mesterskaber).

Min foreløbige stævnekalender for første halvår i Waszp ser således ud (kun store vigtige stævner):

- US Natiaonals 24. - 26. marts (Hawaii)

- America’s Championship 28. - 31. marts (Hawaii)

- Atlantic Coast Championship 14. - 16. juni (New Jersey) (Skal lige have alt bekræftet)

- Foiling week 24. - 27. juni (Garda)

- Norske mesterskaber (VM-testevent) 3. - 4. august (Sandefjord, Norge)

- VM (International Games) 6. - 10. august (Sandefjord, Norge)

Waszp - en jolle med høj fart

Waszp Class Danmark er den forening der varetager bådklassen Waszp interesser i Danmark. Waszpen er en type båd, som er designet til at sejle på vand med høje hastigheder. Båden er udstyret med foils, der hjælper med at skabe løftkraft, der løfter båden op og fri fra vandet, så den faktisk svæver hen over vandet. Det er en unik og spændende måde at sejle på, der kræver både teknik og god balance.

Læs mere: waszp.dk/

content-loader
content-loader
content-loader