Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Deltagerne sejler tæt på One Star Challenges to baner. Foto: One Star Challenge

Udenlandske sejlere kaster anker nær Køge for at deltage i One Star Challenge

Fredag går starten ved én af årets første større kapsejladser efter coronavirussens indtog. 39 solo-sejlere har meldt deres ankomst i Køge, hvoraf de fem er fra udlandet.

Af Sara Sulkjær |

39 sejlere vil være på startlinjen, når solosejladsen One Star Challenge, der går fra Køge til Møn og retur, for fjerde gang skydes i gang grundlovsdag, fredag den 5. juni.

Blandt dem er fem udenlandske - tre svenske og to tyske. Alle sejlere, der med de af regeringen opstillede retningslinjer ikke lovligt kan lægge til i Køge Marina:

- Vi har ikke hørt fra alle de udenlandske deltagere endnu, men ved, at nogen planlægger at ankre ud for Køge natten før løbet, mens andre planlægger at sejle fra Sverige til Køge på løbsdagen, så de ikke behøver at anløbe Køge, forklarer arrangørerne til Minbaad.dk. 

Skippermøde optages

At deltagerne ikke får mulighed for fysisk at møde op på havneområdet får dog kun en begrænset betydning for sejladsen. Indtjekning kan foretages online, ligesom skippermødet optages og lægges på såvel YouTube som Facebook:

- På den måde skulle alle gerne være velinformerede inden løbet. Derudover kan deltagerne også bare ringe eller skrive med spørgsmål, lover arrangørerne.

Også de sociale tiltag, der hidtil har spillet en stor rolle i sejladsen, er sløjfet for at mindske risikoen for smitte og dermed gøre afholdelsen af sejladsen sikkerhedsmæssig forsvarlig.

En forventelig nedgang

Alligevel mærker arrangørerne coronaens store betydning. En håndfuld færre sejlere har meldt deres ankomst i Køge, hvor der sidste år var over 50 deltagere på tilmeldingslisten:

- Vi synes, det er fint, at så mange vil være med på trods af omstændighederne med corona. Det er selvfølgelig en nedgang siden sidste år, men det er vel forventeligt, som tingene ser ud i øjeblikket, understreger Køge Sejlklub, der ser frem til at byde de ankomne, sejladshungrede bådejere velkomne på Østsjælland. 

2020-programmet

Torsdag - indskrivning:

Kl. 9.00 - 16.00: Søsætning fra slæbested og selvbetjent svingkran (max 2 tons)

Kl. 12.00 - 20.00: Race Office er åbent for check in. Medbring forsikringspolice og telefonnummer på shore crew

Kl. 19.00: Virtuelt skippermøde med den sidste vejrprognose, sikkerhedsbriefing og annoncering af omsejlingsretning

Fredag - afgang:

Kl. 8.00 - 9.00: Race Office åbent for info (check in kun torsdag)

Kl. 09.00: 1. Start, Classic-rute, Small

Kl. 09.30: 2. Start, Classic-rute, Medium

Kl. 10.00: 3. Start, Classic-rute, Large

Kl. 10.30: 4. Start, Big Boat-rute

Kl. 11.00: 5. start, Flerskrogsbåde

(Tilpasses antal startende både)

Søndag:

Kl. 12.00: Sidste målgang, måltagning lukkes

Læs mere om One Star Challenge her.

content-loader
content-loader
content-loader