Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
To ruter, 'The Classic' på 106 sømil og 'Big Boat-ruten' på 130 sømil, er er den af One Star Challenge-sejladsen. Foto: One Star Challenge / Andreas Igel

Deltagerne tør godt sejle One Star Challenge i juni - 35 solosejlere tilmeldt

Det sociale er skåret væk, når deltagerne den 5. juni krydser startlinjen i Køge. Livestream og begrænset kontakt skal holde coronavirussen på afstand. Om de ti udenlandske sejlere får lov at stille til start er tvivlsomt.

Af Sara Sulkjær |

Velkomsttaler og skippermøde på livestream.

Det er blandt de mulige løsningsforslag, der skal gøre solosejladsen One Star Challenge i Køge sødygtig i en tid, hvor coronavirussen sætter dagsordenen for såvel større som mindre events og arrangementer over hele verden.

- Eneste kontakt vi får med deltageren er ved udlevering af startpakken, som vi mener kan foregå forsvarligt, understreger stævnelederne, Mads Thusgaard-Madsen og Jesper Mandrup Kjeld, overfor Minbaad.dk. 

Én sejler har meldt fra

At corona og distancesejlads kan forenes er de 35 sejlere, der i øjeblikket er tilmeldt One Star Challenge, tilsyneladende enige i. 

Kun én af de tilmeldte har meldt afbud til sejladsen siden coronaen gjorde sin entré på den internationale scene, mens én sejler til gengæld har føjet sit navn til deltagerlisten.

Selvom antallet langt fra matcher de over 50 tilmeldte ved sejladsens 2019-udgave, er arrangørerne tilfredse. 

- Vi er super glade for, at vi forhåbentlig kan afholde en om ikke andet så anderledes One Star Challenge - også selvom vi må droppe den fælles mad og andre sociale aktiviteter såsom præmieoverrækkelsen, påpeger de to stævneledere.

Lukkede grænser kan hindre udenlandske sejlere 

Af de tilmeldte er ti sejlere fra udlandet. Felten kan derfor om muligt skrumpe ind til 25 både, hvis statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen fastholde de øjeblikkelige retningslinjer:

- De (de udenlandske sejlere, red.) er fortsat lidt usikre, fordi vi ikke ved, om grænserne er åbne. Dermed ved vi ikke, om de må anløbe Køge Marina, forklarer Thusgaard-Madsen og Mandrup Kjeld.

Hovedpunkterne i det reducerede One Star Challenge-program:

• Hent dit startnummer og registrer dig i Race Office, torsdag d. 4. juni inden kl. 19.00

• Deltag i et alternativt skippermøde, d. 4. juni kl. 19.00

• Løbets første start er fredag d. 5. juni kl. 9.00

• Løbet er åbent, og du vil blive taget i mål indtil søndag d. 7. juni kl. 12.00

Prisen for det alternative event er reduceret til 450,00 kroner, som inkluderer 2020 One Star Challenge-polo-shirt. Er du allerede tilmeldt løbet, kan du skrive til info@onestarchallenge.dk for at få din rabat tilbagebetalt.

Grundet den specielle situation er det ligeledes muligt at melde fra årets løb og få hele tilmeldingsgebyret refunderet. Uanset hvad du beslutter, så lad arrangørerne det vide så hurtigt som muligt og ikke senere end den 22. maj.

Læs mere om One Star Challenge og tilmeld dig sejladsen her.

content-loader
content-loader
content-loader