Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Med de nye retningslinjer er det i praksis umuligt at gennemføre kapsejladser i Danmark lige nu, da man kun må sejle alene eller med sin famlie. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion: Sejl kun alene eller sammen med familiemedlemmer, du bor med

Dansk Sejlunion opfordrer enhver sejler og bådejer til at være opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer. Det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes.

Af Troels lykke |

Dansk Sejlunion opfordrer i sit nyhedsbrev enhver sejler og bådejer til at være meget opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer. 

Det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes.

Vi opfordrer til at tænke sig om og tage størst muligt hensyn.

Sejl kun alene eller med familiemedlemmer

Det er på den baggrund vores klare opfordring, at man kun sejler alene eller sammen med familiemedlemmer, som man i forvejen bor sammen med.

Regeringen henstiller også til, at der ikke foretages rejser til udlandet. Det gælder også sejlads til fx Sverige og Tyskland.

Ved ophold i båden eller på havnen må man holde afstand til andre sejlere og bådejere.

Vi har alle et medansvar for hurtigst muligt at få smitterisikoen under kontrol og udvise det nødvendige samfundssind.

Sejlerfamilier bør ikke udføre privat træning

Sejlerfamilier bør ikke medvirke til at gennemføre privat træning af børn og unge. Dels er det Dansk Sejlunions vurdering, at risikoen er stor.

Men vi er også bekymrede over det dårlige signal, sejlerne derved kunne komme til at sende til vores omverden. Det kan tolkes som om, at sejlerne ikke viser hensyn.

Andre borgere kan ikke se forskel på, om aktiviteten er privat eller en klubaktivitet. Derfor risikerer vi skade på klubbernes og sejlsportens omdømme, hvis private ikke følger vores opfordringer, fortæller Dansk Sejlunion i deres nyhedsbrev.

content-loader
content-loader
content-loader