Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Masten blev knækket tre steder, da broen ved Falsterbokanalen pludselig lukkede ned. Privatfoto
Kort Nyt
Kort Nyt

Masten på dansk båd knækkede, da bro ved Falsterbokanal i Sydsverige pludselig lukkede

En sejler fra Svanemøllehavnen fik efter en lang sejltur fra Bornholm et grimt chok. Masten knækket højlydt tre steder, da en bro pludselig lukkede ned over ham grundet en udrykning ved den sydsvenske by. Broen er fjernstyret.

Af Troels Lykke |

Omkring 20 danske både var på vej fra syd til nord og skulle gennem Falsterbokanalen, hvor man kan skære et hjørne af Sydsverige.

Der var grønt lys, og tre både nåede at sejle igennem, førend der lød en klokke, og lyset på broen skiftede til rødt. Da var én dansk sejler allerede på vej ind under broen.

Båden blev presset ned i vandet

Ifølge Minbaad.dk's øjenvidne, der også var i sejlerkøen, kunne danskeren intet gøre.

- Båden blev presset godt ned i vandet, indtil masten knækkede i tre omgange med høj lyd på. Heldigvis væltede masten ud til den ene side, så den ene mand, der var om bord, blev ikke ramt. Derefter blev sejleren slæbt hen til kajen af en gummibåd, forklarer øjenvidnet, vi har talt med.

Grunden til, at broen pludselig lukkede ned, skyldes, at der tilsyneladende var sket et større uheld i området. Tre ambulancer og en brandbil kørte over broen kort tid efter, at den gik ned.

- Der er ingen brovagt ved Falsterbokanalen, så lukningen af broen skete centralt. Derfor kunne ingen se, at der var en dansk båd på vej ind over broen, da den lukker, forklarer vores kilde på stedet.

Efter ulykken kom tre politibetjente til området, og myndighederne på stedet erkendte deres fejl overfor den uheldige dansker, der ikke havde en jordisk chance for at undvige.

Var på vej fra Bornholm

En lang sejldag, der startede allerede ved solopgang, sluttede derfor på ærgerlig vis for den uheldige solosejler:

- Ifølge dét, vi hørte, havde danskeren været på vej fra Bornholm samme dag fra klokken 5 (lørdag, red.), og masten knækkede ved 18-tiden. Efter ulykken lukkede broen først op en time efter, fordi man ville sikre, at der ikke var brug for yderligere ambulancekørsel, forklarer vores kilde.

content-loader
content-loader
content-loader