Gå til hoved-indhold
Havne
141 både var i Endelave havn på en gang, så havnen var fyldt helt op. Foto: Leif Richter

Endelave havde 141 danske flag i havnen i pinsen - på én dag

Havnen på Endelave huser sædvanligvis sejlbåde med tysk, svensk og flere andre nationaliteters flag. Men i pinsen havde havnefoged Jørgen Holm udelukkende behov for at tale dansk, fortæller Katrine fra Endelave.

Af Leif Richter |

Der blev kun luftet ét nationalflag på Endelave fra Horsens Kommune, nemlig Dannebrog: "Det er simpelthen så flot", siger øens havnefoged Jørgen Holm til Katrine til facebook.com/KaninEndelave/ - se flere billeder.

Det er coronaen og de lukkede grænser, også til søs, der har holdt sejlere fra vore nabolande væk fra Endelave. (se kort)

Alligevel er der her i pinsen talt op til 141 både påéen gang i havnen. Det har ikke alene givet travlhed til havnefogeden, men også til leverandøren af morgenbrød, Endelave Grill og Cafe, og til spisestederne på øen.

Danskere vil blive i dansk farvand

Havnefoged Jørgen Holm er ikke overrasket:

- Nej, nu er jeg jo optimist, så selv om sejlere fra nabolandene ikke må komme hertil lige p.t., tror jeg på, at vi får en supersommer. Jeg tror, at mange danske sejlere vil blive i dansk farvand. Og at mange vil lægge vejen forbi Endelave. Vi er i hvert fald klar, siger han.

Kilde: facebook.com/KaninEndelave/

content-loader
content-loader
content-loader