Gå til hoved-indhold
Havne
-Vi glæder os meget til at komme til Tunø, og det gælder også børnene, som er helt indstillet på den store omvæltning, siger den nye købmand Anders Grønholdt Møller. Foto: Troels Lykke

Sejlere og beboere kan ånde lettet op: Tunø får igen en købmand

Siden nytår har øen ellers været afskåret fra lokale indkøbsmuligheder, men der er arbejdet hårdt på både at finde en ny person til at drive forretningen.

Af Troels Lykke |

Tunø får igen en købmand. Tunø-Fonden har nu indgået aftale med et nyt købmandspar. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Siden nytår har øen ellers været afskåret fra lokale indkøbsmuligheder, men der er arbejdet hårdt på både at finde en ny person til at drive forretningen og skaffe økonomisk opbakning i form af tegning af andele.

Begge dele er nu lykkes.

Det nye købmandspar, Anita og Anders Grønholdt Møller, er fra Randers og tiltræder 1. maj. De håber at kunne åbne butikken samtidigt.

Medbringer fire børn til øen

Som en ekstra bonus medbringer de tilmed fire børn til den ellers børnefattige ø - et tvillingepar på 9 år (dreng og pige) samt en dreng på 13 og en på 15 år, som skal gå i skole i henholdsvis Hou og Odder, skriver Horsens Folkeblad.

Anita Grønholdt Møller har en baggrund i detailhandlen, hvor hun har arbejdet i bl.a. Aldi, Dagli'brugsen og Rema 1000. 

Anders Grønholdt Møller har en bageruddannelse bag sig, har været professionel soldat ved Livgarden og udsendt til Balkan, og han har senest arbejdet med logistik hos BHS Logistics.

-Vi glæder os meget til at komme til Tunø, og det gælder også børnene, som er helt indstillet på den store omvæltning, siger Anders Grønholdt Møller.

Sejltider og andele har gjort udslaget

- To ting har været afgørende for at vi har sagt ja til Tunø. De nye sejltider for færgen og den garantikapital, som Tunø Købmandsandel nu kan stille til rådighed for os. Uden den hjælp ville vi ikke kunne overse det økonomiske ved at blive selvstændig, siger han.

Samlet har Tunø Købmandsandel tegnet andele for 300.000 kroner, og det glæder selvsagt Tunø-fondens formand Jørgen Hastrup.

Kilde. Horsens Folkeblad

content-loader
content-loader
content-loader