Gå til hoved-indhold
Havne
En tredjedel af alle turister, der besøger øen kommer nemlig fra nabolandet. Men lige nu, så står den ellers veludbyggede lystbådehavn i Marstal helt og aldeles tom. Foto: Troels Lykke

Tyske lystsejlere mangler, så nu er den veludbyggede lystbådehavn i Marstal tom

Ærø er delt i to lige nu, hvad angør turister. I Ærøskøbing er der masser tyskere på værelser og hoteller, mens Marstal er tom, fordi man mangler tyske sejlere. De må dog sejle til Danmark fra 15. juni, hvis de booker havneplads i fem dage.

Af Troels lykke |

Mens der er liv og glade dage i de brostensbelagte gader i købstaden Ærøskøbing, så spejder indbyggerne på øens største by langt efter de tyske lystsejlere, der hvert år spytter godt i kommunekassen.

En tredjedel af alle turister, der besøger øen, kommer nemlig fra nabolandet. Men lige nu så står den ellers veludbyggede lystbådehavn i Marstal helt og aldeles tom, skriver dr.dk, der også viser et tv-indslag.

- Det er helt unormalt. Det har jeg aldrig oplevet før, siger Erik Kromann, der er leder af søfartsmuseet i Marstal.

Pengene mangler i havnekassen

- Det gør jo, at økonomien ligger underdrejet. Pengene mangler i havnekassen og dermed i kommunekassen, fortæller han.

Fra den 15. juni bliver der igen lukket op for, at de tyske turister kan besøge øen. Det kræver dog, at der er booket fem overnatninger.

Man må dog gerne sejle transit gennem Danmark, hvis man eksempelvis vil til Sverige, skriver det tyske site Yacht.

Danske sejlere i Ærøskøbing

Ifølge Minbaad.dk's kilder i Rudkøbing blev der i pinsen observeret mange danske sejlere i Ærøskøbing Havn. Danske sejlere svigter åbenbart Marstal i denne tid.

Kilde: dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader