Gå til hoved-indhold
Tur
Går alt efter planen, stævner Jordy van der Voort og Daniel Wiessing snart ud på Stillehavet. Foto: Lost Sails / Facebook

Hollandske backpackere køber sejlbåd - vil flygte fra coronavirussen i Australien

En 47 fod lang ketch skal bringe to unge mænd over verdenshavene til deres europæiske hjemland. Ingen af de to eventyrer har en større sejlerfaring i bagagen.

Af Sara Sulkjær |

"Vi er ikke skøre, Corona taget i betragtning"

Ordene er skrevet af hollandske Daniel Wiessing, der med sin landsmand Jordy Van der Voort på 29 år planlægger at flygte fra Australien til Holland - i en sejlbåd.

Fanget i Australien

Det er med god grund, at den 23-årige Wiessing fornyligt følte et behov for at understrege backpackernes - vil nogle mene - tvivlsomme planer.

Ingen af de to hollændere havde nemlig en nævneværdig sejlerfaring på CV'et, da de omkring en måned siden besluttede at flygte fra Australien og den verdensomspændende coronavirus, der holdt eventyrerne fanget på kontinentet mellem Stillehavet og Det Indiske Ocean.

Det skriver SBSDutch.

Den manglende ekspertise har ikke holdt de unge rejsende tilbage. Båden, en 47 fod lang ketch, er købt, og arbejdshandskerne trukket over håndleddet.

Vil gennem Panamakanalen

Nu, få uger senere, har arbejdet båret frugt og planen taget form. Dækket er malet, og ruten gennem Panamakanalen bestemt.

Faktisk skulle de modige eventyrer have kastet fortøjningerne allerede i dag, mandag den 4. maj, men problemer med masten og gearkassen har tvunget hollænderne til at udskyde deres hjemvenden til tulipan-landet.

Se, hvornår - og om - det lykkes at kaste fortøjningerne via bådejernes Instagram her.

Kilder: Lost Sails og SBSDutch

content-loader
content-loader
content-loader